Στους «4» με Νεϊμάρ η Βραζιλία,

Στους «4» με Νεϊμάρ η Βραζιλία, με 4άρα η Γερμανία, πέρασαν Ονδούρα και Νιγηρία

Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Βραζιλίας ήταν εκείνος που οδήγησε την Ολυμπιακή ομάδα της χώρας στα ημιτελικά των Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο, με νίκη 2-0 επί της Κολομβίας. Ο Νεϊμάρ έκανε πιο εύκολο το έργο της πρόκρισης ανοίγοντας το σκορ στο 12ο λεπτό του προημιτελικού με τους «καφετέρος», στην «Arena Corinthians» και δίνοντας την απαραίτητη ψυχολογία στους νεαρούς συμπαίκτες του, ενώ το τελικό 2-0 διαμόρφωσε στο 83΄ ο Λουάν.

Οι «βερντεόρο» θα αντιμετωπίσουν στον πρώτο ημιτελικό της ερχόμενης Πέμπτης (18/8, 01:00) την εκπληκτική Ονδούρα, που είχε αποκλείσει νωρίτερα την Κορέα.

Με άκρως επιβλητικό τρόπο η Γερμανία πήρε το «εισιτήριο» για το ποδοσφαιρικό τουρνουά των ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η ομάδα του Χορστ Χρούμπες σε με 4-0 την Πορτογαλία, χάρις στα τέρματα των Γκνάμπρι (45΄+1), Γκίντερ (57΄), Σέλκε (75΄) και Μαξ στο 87΄.

Στον άλλο προημιτελικό η Νιγηρία με ηγέτη τον Τζον Όμπι Μίκελ νίκησε 2-0 τη Δανία και προκρίθηκε. Ο μέσος της Τσέλσι άνοιξε το σκορ στο 16΄ και από δική του πάσα στο 59΄ ο Ουμάρ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Παράλληλα η εκπληκτική Ονδούρα, η αποκάλυψη του ποδοσφαιρικού τουρνουά των Ανδρών, προκρίθηκε στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο και πλησίασε ακόμη περισσότερο στο πρώτο μετάλλιο της χώρας στη διοργάνωση, σε οποιοδήποτε άθλημα, ομαδικό ή ατομικό.

Το συγκρότημα της Λατινικής Αμερικής νίκησε στον τρίτο (χρονικά) προημιτελικό την Κορέα 1-0 με γκολ του Άλμπερτ Έλις στο 59ο λεπτό και περιμένει στον ημιτελικό της ερχόμενης Πέμπτης (18/8, 01:00) την ομάδα που θα προκριθεί από το ντέρμπι της Νότιας Αμερικής, ανάμεσα σε Βραζιλία και Κολομβία.

Αναλυτικά:

Πορτογαλία-Γερμανία 0-4

Νιγηρία-Δανία 2-0

Ν. Κορέα-Ονδούρα 0-1

Βραζιλία-Κολομβία 2-0

Το πρόγραμμα των ημιτελικών:

18.08 (01:00): Βραζιλία-Ονδούρα

18.08 (04:00): Νιγηρία-Γερμανία