Ρίο: Ποιοι Έλληνες ξεκινούν σήμερα στους Ολυμπιακούς

petrounias+2

Με τη συμμετοχή 15 Ελλήνων  ξεκινούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το Σάββατο

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκινούν με κάθε επισημότητα το Σάββατο (06/08). Η Ευαγγελία Ψάρρα έκανε την αρχή με τον προκριματικό της τοξοβολίας την Παρασκευή και το Σάββατο μπαίνουν στη μάχη πολλοί Έλληνες αθλητές.

Συγκεκριμένα, η χώρα μας θα έχει εκπροσώπηση σε πέντε αθλήματα. Πρώτος μπαίνει στη μάχη ο Γιάννης Ταμουρίδης στην ποδηλασία δρόμου, με το ενδιαφέρον αμέσως μετά να πηγαίνει στην ενόργανη γυμναστική.

Ο Βλάσης Μάρας και ο Λευτέρης Πετρούνιας θα αγωνιστούν στον πρώτο από τους τρεις ομίλους (16:30 – 19:00 ώρα Ελλάδας), στοιχείο που θεωρητικά δεν τους ευνοεί, αφού οι κριτές συνηθίζουν να είναι πιο γενναιόδωροι στους αθλητές των χρονικά τελευταίων ομίλων. Ο Λευτέρης Πετρούνιας θα ανέβει στους κρίκους περίπου στις 17:20 ώρα Ελλάδας. Θα παρουσιάσει το ίδιο πρόγραμμα που τον έχρισε πρωταθλητή κόσμου και Ευρώπης σε Γλασκώβη και Βέρνη αντίστοιχα (συντελεστής δυσκολίας 6,80), με στόχο να εξασφαλίσει με το «καλημέρα» και με επιβλητικό τρόπο το εισιτήριο για την προνομιούχο οκτάδα.

Λίγο αργότερα ο Βλάσης Μάρας θα ανέβει στο μονόζυγο περίπου στις 18:35 ώρα Ελλάδας. Ο 33χρονος πρωταθλητής θα εκτελέσει πρόγραμμα με βαθμό δυσκολίας 6,80, παρόμοιο μ’ εκείνο που του είχε χαρίσει το ασημένιο μετάλλιο στους περσινούς Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού. Επιδίωξή του μία σωστή εκτέλεση, που θα του χαρίσει την πολυπόθητη πρόκριση στον τελικό, το μοναδικό «παράσημο» που λείπει από την πλούσια συλλογή του.

Σχεδόν ταυτόχρονα θα έχουμε τις πρώτες συμμετοχές και στην κωπηλασία. Πρώτο στη λίμνη Rodrigo de Freitas στην καρδιά του Ρίο θα αγωνιστεί το διπλό σκιφ των γυναικών με τις Κατερίνα Νικολαϊδου και Σοφία Ασουμανάκη. Οι ασημένιες παγκόσμιες πρωταθλήτριες του 2015 θα αγωνιστούν στην τρίτη προκριματική σειρά με αντιπάλους τα πληρώματα από Τσεχία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Στόχος τους η κατάκτηση μιας εκ των τριών πρώτων θέσεων που οδηγούν απευθείας στον ημιτελικό. Μόνο η βάρκα που θα πάρει την 4η θέση θα πάει στον επαναληπτικό προκειμένου να έχει μια δεύτερη ευκαιρία. Ο προκριματικός της ελληνικής βάρκας θα ξεκινήσει στις ακριβώς στις 17:20 ώρα Ελλάδας (11:20 τοπική).

Λίγο αργότερα στις 18:10 ώρα Ελλάδας θα αγωνιστεί η τετράκωπος άνευ ελ βαρών των ανδρών στον αντίστοιχο προκριματικό. Οι Σπύρος Γιάνναρος-Παναγιώτης Μαγδανής-Στέφανος Ντούσκος- Γιάννης Πέτρου θα αντιμετωπίσουν τις Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία και Δανία με στόχο την πρώτη τριάδα προκειμένου να εξασφαλίσουν την πρόκριση απευθείας στα ημιτελικά. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να αγωνιστούν στον επαναληπτικό.

Το υγρό στοιχείο κυριαρχεί στη συνέχεια με τέσσερις συμμετοχές στην κολύμβηση και τον αγώνα της εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών. Στην κολύμβηση οι Άννα Ντουντουνάκη και Κριστέλ Βουρνά θα πέσουν στο προκριματικό των 100μ. πεταλούδα, θα ακολουθήσει στα 400μ. ελεύθερο ο Δημήτρης Δημητρίου και οι συμμετοχές θα ολοκληρωθούν στα 100μ. πρόσθιο με τον Παναγιώτη Σαμιλίδη.

Τέλος, τον πρώτο της αγώνα δίνει η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών που αναμένεται να κάνει μία καλή προπόνηση κόντρα στην Ιαπωνία.

Φυσικά, όλη τη δράση των Αγώνων θα μπορείτε να την παρακολουθείτε ΖΩΝΤΑΝΑ από το blog του Sport24.gr, ξεκινώντας από τις 14:00 μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης μέρας.

Αναλυτικά οι ελληνικές συμμετοχές της πρώτης ημέρας:

Σάββατο 6/8 15:30

Ποδηλασία

Ποδηλασία Δρόμου – Αγώνας σε δημόσιο δρόμο (Α)

Ελληνική συμμετοχή: Γιάννης Ταμουρίδης

Σάββατο 6/8 16:30

Ενόργανη Γυμναστική

Προκριματικά (Α)

Ελληνικές συμμετοχές: Λευτέρης Πετρούνιας, Βλάσης Μάρας

Σάββατο 6/8 17:00

Κωπηλασία

Προκριματικά: Διπλό σκιφ (Γ)

Ελληνική συμμετοχή: Κατερίνα Νικολαΐδου – Σοφία Ασουμανάκη

Σάββατο 6/8 18:00

Κωπηλασία

Προκριματικά: Τετράκωπος ελαφρών βαρών (Α)

Ελληνική συμμετοχή: Στέφανος Ντούσκος – Γιάννης Πέτρου – Σπύρος Γιάνναρος – Παναγιώτης Μαγδανής – Θωμάς Καραμήτρος – Λευτέρης Κόνσολας

Σάββατο 6/8 19:00

Πόλο

Προκριματικά (Α): Ελλάδα – Ιαπωνία

Σάββατο 6/8 19:26

Κολύμβηση

Προκριματικά: 100μ πεταλούδα (Γ)

Ελληνικές συμμετοχές: Άννα Ντουντουνάκη, Κριστέλ Βουρνά

Σάββατο 6/8 19:46

Κολύμβηση

Προκριματικά: 400μ ελεύθερο (Α)

Ελληνική συμμετοχή: Δημήτρης Δημητρίου

Σάββατο 6/8 20:38

Κολύμβηση

Προκριματικά: 100μ πρόσθιο (Α)

Ελληνική συμμετοχή: Παναγιώτης Σαμιλίδης

Κυριακή 07/08 04:11

Κολύμβηση

Ημιτελικά: 100μ πεταλούδα (Γ) * Σε περίπτωση πρόκρισης Άννα Ντουντουνάκη, Κριστέλ Βουρνά

Κυριακή 07/08 04:30

Κολύμβηση

Τελικός: 400μ ελεύθερο (Α) * Σε περίπτωση πρόκρισης Δημήτρης Δημητρίου

Κυριακή 07/08 05:05

Κολύμβηση

Ημιτελικά: 100μ πρόσθιο (Α) * Σε περίπτωση πρόκρισης Παναγιώτης Σαμιλίδης