Δυνατό finish Ιουλίου για τον Ο.Π.Ο.Π.

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με ένα αξιοζήλευτο τριήμερο ολοκληρώθηκε ο φετινός  Ιούλιος

 

Την Παρασκευή 29/7/2016 το Δ.Σ. του Ο.Π.Ο.Π. διοργάνωσε μια ξεχωριστή συνάντηση για μέλη και φίλους του Ομίλου. Το “Souvlaki M’Eating” πραγματοποιήθηκε σε μια καταπληκτική τοποθεσία της Πύλης, στο παρκάκι με τα πλατάνια δίπλα στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, μέρος το οποίο ο Ο.Π.Ο.Π. οραματίζεται να εξελίξει σε κοιτίδα ζωής και πολιτισμού για την νεολαία της περιοχής. Σε μια γλυκιά καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φώς του φεγγαριού και δεκάδων κεριών, πλήθος κόσμου μας τίμησε με την παρουσία του και διασκέδασε με χαλαρή μουσική απολαμβάνοντας τα καλοψημένα σουβλάκια και τις παγωμένες μπύρες που διαθέσαμε για αυτούς. Η εκδήλωση δεν είχε κερδοσκοπικό χαρακτήρα, ωστόσο  υπήρχε μια συμβολική συμμετοχή 2€ κατά άτομο, που σκοπό είχε αποκλειστικά την κάλυψη των εξόδων της συνάντησης.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την creperie  “IL Gusto” του κ. Γραδούλα, την Προμηθέας Ε.Π.Ε. του κ. Τσιγκαρίδα και τον στάβλο Καραμπέρη που είναι πάντα δίπλα σε κάθε δράση του Ομίλου και μας στηρίζουν με κάθε τρόπο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραβρισκόμενοι δεν άφησαν πίσω τους το παραμικρό σκουπιδάκι δίνοντας ένα τρανταχτό παράδειγμα προς μίμηση, ακριβώς έτσι, όπως αρμόζει σε έναν Ορειβατικό Όμιλο.

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Ο.Π.Ο.Π. όμως δεν σταμάτησε εκεί. Το Σαββατοκύριακο 30 & 31 Ιουλίου συνέχισε με μια διήμερη εκδρομή στα όμορφα χωριά Πράμαντα και Μελισσουργούς που κοσμούν με την παρουσία τους τα ΒΑ Τζουμέρκα. Τόπος διαμονής για την 17 μελή αποστολή του Ο.Π.Ο.Π. ο κατασκηνωτικός χώρος δίπλα από το Ορειβατικό Καταφύγιο Μελισσουργών. Στόχος;;; Η αρκετά απαιτητική κορυφή της Πλάκας 2346μ., την οποία μετά από πεζοπορία σχεδόν 5 ωρών, κατέκτησαν και τα 12 μέλη καθώς και οι τρεις τετράποδοι φίλοι μας, που συμμετείχαν στην αποστολή. Η θέα απερίγραπτη… Παντού τριγύρω ψηλά επιβλητικά και δυσπρόσιτα βουνά, που τα στεφανώνουν ψηλές και απότομες κορυφές. Στη συνέχεια ο επίπονος δρόμος της επιστροφής που διήρκησε σχεδόν 4 ώρες κυκλώνοντας όλο το βουνό. Τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής επισκέφτηκαν τους κοντινούς Καλαρρύτες και διέσχισαν το παραδοσιακό μονοπάτι που οδηγεί στο χωριό Συρράκο που στέκεται απλωμένο στην πλαγιά του Περιστερίου. Μια πραγματικά όμορφη εκδρομή που θα πρέπει να την εντάξουν στο πρόγραμμά τους, όλοι οι φίλοι του βουνού.

Ο Ο.Π.Ο.Π. χαλαρώνει για τον μήνα Αύγουστο αλλά συνεχίζει τις δράσεις του αρχικά στις 19/8 με την συμμετοχή του στο τετραήμερο  εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Πύλης στα πλαίσια του πανηγυριού και στις 21/8 με μια εύκολη νυχτερινή ανάβαση στην Κορυφή Αη Λιάς που δεσπόζει πάνω από την Πύλη.

Για τον Ο.Π.Ο.Π.

Παπαστεργίου Αλέξανδρος