Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΜΠΑΣΚΕΤ » TRIKALA BC » «Ας κάνουν κίνηση ή ας σωπάσουν»

«Ας κάνουν κίνηση ή ας σωπάσουν»

ΡΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης πέταξε το μπαλάκι στον Ερασιτέχνη

Στην αθλητική εκπομπή του FM 100 «Στα γήπεδα η Ελλάδα αναστενάζει» μίλησε σήμερα το πρωί ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Τρίκαλα BC Aries Αχιλλέας Ρουσιαμάνης.

Από τα όσα είπε διαφάνηκε καθαρά ότι είναι χολωμένος με μία μερίδα ανθρώπων που του ασκούν κριτική και πως πρόθεση του είναι να αποχωρήσει παραχωρώντας την ομάδα σε όποιον ενδιαφέρεται με πρώτο στην σχετική λίστα τον Ερασιτέχνη που εξέφρασε και την αγωνία του σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν θέλει αντίτιμο για την παραχώρηση ενώ έβαλε και περιθώριο δέκα ημερών σε όποιον θέλει να εμφανιστεί λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ας κάνουν κίνηση ή ας σωπάσουν».

Σε ερώτηση για το τι θα γίνει αν δεν εμφανιστεί κανείς είπε πως αυτό θα το δει στην συνέχεια αν και όπως επανέλαβε πολλές φορές είναι ενοχλημένος από την συμπεριφορά απέναντι του.

Πάντως στο εύλογο ερώτημα γιατί όλα αυτά γίνονται τόσο αργά και αν υπάρχει χρόνος για να στηθεί ομάδα επανέλαβε ότι υπάρχει αρκετός χρόνος.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης:

Αρχικά σημείωσε: «Εδώ και τρία χρόνια τηρήσαμε όλες ή σχεδόν όλες τις δεσμεύσεις μας. Προσπαθούμε και είμαστε εδώ και αγωνιζόμαστε γι’ αυτήν τη ομάδα. Κατά καιρούς αυτά τα τρία χρόνια ακούγαμε διάφορα αλλά εμείς παραμείναμε προσφέροντας όσο το δυνατόν περισσότερα σε αυτήν την ομάδα και σε αυτήν την πόλη. Ειπώθηκαν  τα χίλια μύρια  από διάφορους κύκλους εντός και εκτός Τρικάλων. Δεν βγήκαμε ποτέ να απαντήσουμε σε όλους αυτούς. Και πέρυσι έλεγαν κάποιοι ότι δεν θα κατέβει η ομάδα και τερμάτισε στην 9η θέση. Αν ψάχναμε κάποια ευκαιρία να αποχωρήσουμε από τα Τρίκαλα είχαμε πάρα πολλές είτε για λόγους οικονομικούς όπως τα capital controls πέρυσι ή λόγω λαθών στην  διαχείριση της ομάδας που έγιναν  την πρώτη χρονιά. Δικαιολογίες λοιπόν για να φύγουμε είχαμε πάρα πολλές, παρά ταύτα εμείς ήμασταν εκεί και είμαστε εδώ στηρίζοντας την ομάδα. Τρία χρόνια δεν έχουμε εμπλακεί σε κανένα σενάριο».

Για τα σενάρια πέρι πώλησης της ομάδας: «Ότι υπήρχε κάποιο ενδιαφέρον από κάποιους είναι αληθές.  Ούτε ο Προμηθέας όπως άκουσα, ούτε ξέρω κάποιον από εκεί, ούτε η Λευκάδα, ούτε κανείς. Υπήρχε ενδιαφέρον από κάποιους επενδυτές να αγοράσουν την ΚΑΕ που δεν ήξερα τι ήθελαν να κάνουν. Το τίμημα όμως το οποίο εμείς ζητούσαμε γιατί ουσιαστικά δεν θέλαμε να δώσουμε την ομάδα ήταν πάρα πολύ μεγάλο».

Για την ανακοίνωση του Ερασιτέχνη και την πρόταση του να αναλάβει τα ηνία: «Εγώ δεν μπόρεσα να καταλάβω όπως και σε άλλες περιπτώσεις για ποιόν λόγο γίνονται αυτές οι ανακοινώσεις.  Για μένα αυτό ήταν ίσως το κερασάκι στην τούρτα. Δηλαδή τρία χρόνια να προσπαθείς, να βάζεις τα λεφτά σου και να ακούς και λόγια… Δεν ξέρω και ποιος είναι ο στόχος τους. Πιθανόν να υπάρχουν άνθρωποι στον Ερασιτέχνη ή γύρω από αυτόν που να θέλουν να αναλάβουν τις τύχες της ομάδας. Εμείς ήμαστε ανοιχτοί να τους παραδώσουμε την ομάδα αν θέλουν.  Από την πρώτη είμαι ανοιχτός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο να αναλάβουν την ομάδα άνθρωποι που ζουν στα Τρίκαλα και ίσως μπορούν να κάνουν παραπάνω πράγματα απ’ ότι εμείς. Από την στιγμή που ο Ερασιτέχνης εξέφρασε την αγωνία του για το μέλλον της ομάδας είμαστε ανοιχτοί σε αυτόν ή σε οποιονδήποτε άλλο επενδυτή μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα και μακάρι. Θα χαρούμε πολύ να βγούμε και στα πλέι οφ. Είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσουμε την ομάδα σε ανθρώπους με περισσότερο μεράκι και ίσως και με περισσότερες γνώσεις επί του θέματος».

Για την οικονομική κατάσταση της ομάδας: «Έχω δώσει εντολή στον κ. Φρύδα να κάνει έναν απολογισμό της τριετίας που είμαστε στην ομάδα και να τα δώσει και στην δημοσιότητα γιατί νομίζω ότι το καλύτερο είναι να μιλάς με στοιχεία που δεν θα μπορεί κανείς να αμφισβητήσει. Δεν μας ενδιαφέρει να διαφημίσουμε πόσα λεφτά έχουμε βάλει, τα χρέη προς τρίτους είναι ασήμαντα. Υπάρχουν κάποια χρέη που δημιουργήθηκαν την πρώτη χρονιά και έχουν να κάνουν κυρίως προς το δημόσιο τα οποία όμως είναι και ρυθμισμένα».

Αποχώρηση χωρίς αντίτιμο: «Εφ’ όσον βρεθεί η διάδοχη κατάσταση θα αποχωρήσω από την ομάδα καθώς ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Μας κούρασε όλη αυτή η παραφιλολογία και κάθε φορά να πρέπει να αποδεικνύουμε αυτό που κάνουμε.  Τρία χρόνια εκτός από τον κόσμο που αγοράζει το εισιτήριο του, τους κατόχους διαρκείας και τους χορηγούς ένα ευρώ δεν έχει μπει στην ομάδα. Κανένας άλλος. Όποιος θέλει να κάνει την κίνηση του ας την κάνει πολύ γρήγορα ή αλλιώς ας σωπάσει για πάντα. Θα πρέπει εντός δέκα ημερών να δει τα στοιχεία τα οικονομικά, να ενημερωθεί για τα πάντα. Έτσι και αλλιώς όμως εμείς μόνοι μας θα δώσουμε τα στοιχεία στην δημοσιότητα για να φανεί τι έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια. Δεν θα ζητήσω κάποιο αντίτιμο αναλαμβάνοντας και τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί επί των ημερών μου. Άλλα χρέη για τα οποία δεν ευθυνόμαστε εμείς δεν θα πληρωθούν»

Για το αν υπάρχει χρόνος; «Δεν υπάρχει ασφυκτική πίεση χρόνου. Την πρώτη χρονιά πήραμε προπονητή στις 20 Αυγούστου, την δεύτερη νωρίτερα, την 3η πάλι τέλη Ιουλίου. Εδώ δεν ξέρουν ακόμη ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα. Ο χρόνος είναι άπλετος».

Αν δεν βρεθεί λύση εντός δέκα ημερών: «Θα δούμε από εκεί και πέρα. Υπάρχει βέβαια απογοήτευση γιατί όταν πληρώνεις και ακούς και κουβέντες δεν το κάνεις πλέον με χαρά».

 

 

Συντάκτης

Άρθρα : 16741
web: www.sportrikala.gr - E-mail: sportrikala@sportrikala.gr

© Sportrikala.gr | Κατασκευή ιστοσελίδας Plushost.gr

Scroll to top