Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Super League » Πήγαν να εμπλέξουν Γιαλιά οι Λαρισαίοι

Πήγαν να εμπλέξουν Γιαλιά οι Λαρισαίοι

ΤΡΙΚΑΛΑ_ΑΕΛ_ΚΟΥΓΙΑΣ

Ως κομιστή του εγγράφου που αποκάλυψε ο Θωμαϊδης «φωτογράφισαν» Γιαλιά κάποιοι στην γειτονική πόλη.Μία κατάθεση στο λογαριασμό της ΠΑΕ ΑΕΛ τον Μάιο του 2016 από τον Ολυμπιακό, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, βρέθηκε στο επίκεντρο των αποκαλύψεων της τηλεοπτικής «Δίκης» του Κυριάκου Θωμαΐδη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Δίκης», η κατάθεση των 75.000 ευρώ φέρεται να έγινε στον τραπεζικό λογαριασμό της ΑΕΛ τον Μάιο του 2016 από μεγάλη ΠΑΕ, χωρίς όμως να εμφανίζεται δηλωθείσα συναλλαγή.

Μάλιστα, με επείγον έγγραφό της η αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών Βιργινία Σακελλαροπούλου ζητάει τη διερεύνηση του εν λόγω εμβάσματος από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο, ο οποίος θα προχωρήσει στην ανάθεση της σχετικής έρευνας.

. Ο ιδιοκτήτης των «βυσσινί» δικαιολόγησε το έμβασμα των 75.000 ευρώ τονίζοντας πως αφορούν οφειλές ύψους 250.000 ευρώ από δικαιώματα που είχε ο ίδιος από την πώληση των Ασίκμπα και Κάργα στον Ολυμπιακό, δικαιώματα που τις τελευταίες μέρες βρίσκονται στο επίκεντρο, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «βυσσινί» η ΑΕΛ προσπαθεί να αποκτήσει τον Μαρτίνεζ από τον Ολυμπιακό «χρησιμοποιώντας» τα εν λόγω δικαιώματα.

Συνοπτικά ο Αλέξης Κούγιας στην τηλεφωνική του παρέμβαση τόνισε τα εξής:

«Ήθελα να απαλλαγώ από την ΠΑΕ Παναχαϊκή γιατί ήταν αδύνατο να έχω και την ΠΑΕ ΑΕΛ και την ΠΑΕ Παναχαϊκή. Βρέθηκαν κάποιοι που ανέλαβαν μόνο τα χρέη της ΠΑΕ. Εγώ δεν πήρα ούτε ένα ευρώ από την ιστορία αυτή, πήρα μόνο από το πούλμαν και δικαίωμα χρηματικό για 14 παίκτες. Από αυτούς τους 10 τους πήρα από την Παναχαϊκή στην ΑΕΛ. Από αυτούς έμειναν 4 παίκτες των οποίων διατηρούσα τα δικαιώματα. Αυτοί ήταν ο Κάργας, ο Ασίκμπά, ο Τρίγκας και ο Στεργίδης. Έχω γράψει στο συμβόλαιο μεταβιβάσεως ότι για αυτούς τους παίκτες που δεν θέλουν να έρθουν στην ΑΕΛ, γιατί προαπαιτούμενο ήταν οι παίκτες να θέλουν να έρθουν στην ΠΑΕ. Ήρθαν 10 από τους 14, οι τέσσερις όμως όχι. Όταν έκανα αυτή τη συμφωνία έγραψα στο συμβόλαιο, ότι όποιος από τους παίκτες αυτούς πωληθεί ή μείνει ελεύθερος έχω δικαίωμα εγώ το 50% της αγοραπωλησίας. Εγώ ως Αλέξης Κούγιας. Ο Κάργας πουλήθηκε στον Ολυμπιακό για 250.000 και δόθηκε δανεικός στην Πλατανιά, ο Ασίκμπα πουλήθηκε και αυτός στον Ολυμπιακό και αυτός 250.000 ευρώ και δόθηκε δανεικός στη Βέροια. Στο συμβόλαιο φαίνεται ότι το 50% το δικαιούμαι εγώ. Ό,τι και να γίνει. Ο Ολυμπιακός δυστυχώς, δεν έκανε αυτο που έπρεπε να κάνει και για τον λόγο αυτό έκανα εξώδικο στον Ολυμπιακό και στην Παναχαϊκή και τους είπα ότι με το παραπάνω συμβόλαιο δικαιούμαι τα χρήματα και θέλω τα χρήματα αυτά να μπλοκαριστούν. Αναγνώρισαν ότι είναι έτσι, όμως από τότε ενώ θα έπρεπε να πάρω 250.000 ευρώ έχω πάρει μόνο 75.000 και αυτό το έμβασμα δεν είναι αδικαιολόγητο. Εγώ τα εκχώρησα στην ΑΕΛ. Είναι μια διαδικασία νομική, και μάλιστα τα χρήματα αυτά μπαίνουν στην ΑΜΚ. Επειδή ειναι μικρό και εμείς πρέπει να το αυξήσουμε. Ολα τα χρήματα που βάζω εγώ μπαίνουν στην ΑΜΚ της ΑΕΛ»

Στην γειτονική πόλη απο το πρωί είναι πρώτο θέμα η ιστορία αυτή και μάλιστα στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΑΕΛ υπήρξαν αιχμές ότι πίσω απο το έγγραφο που αποκάλυψε ο Θωμαϊδης  ίσως βρίσκεται ο Χρήστος Γιαλιάς. Στην συνέχεια βέβαια και μιλώντας στην πρωϊνή αθλητική εκπομπή του FM 100 ο Λαρισαίος δημοσιογράφος Ντίνος Εξαρχάκης είπε πως αυτό δεν μπορεί να αποδειχτεί και πως δεν θα διαταράξει τις σχέσεις των δύο ομάδων που φαίνεται πως έχουν ομαλοποιηθεί μετά τις …μπανάνες με επιβεβαίωση τα δύο φιλικά παιχνίδια που έχουν κλείσει.

Συντάκτης

Άρθρα : 16758
web: www.sportrikala.gr - E-mail: sportrikala@sportrikala.gr

© Sportrikala.gr | Κατασκευή ιστοσελίδας Plushost.gr

Scroll to top