Νίκησε και πέρασε μπροστά ο Χαμιλτον

O  Βρετανός πέρασε για πρώτη φορά στην κορυφή

 

o  Βρετανός πέρασε για πρώτη φορά φέτος στην κορυφή της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος, έχοντας έξι βαθμούς διαφορά (192 – 186) από τον ομόσταβλό του και μέχρι πρότινος επικεφαλής, Nico Rosberg, ο οποίος τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Τρίτος ήταν ο Daniel Ricciardo, με Red Bull.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Τι έγινε στους προηγούμενους αγώνες…

– Ο Lewis Hamilton πήρε τη νίκη, ενώ ο Nico Rosberg που τερμάτισε δεύτερος, έχασε τη θέση λόγω ποινής που του επιβλήθηκε για παραβίαση κανονισμού. Έτσι, στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Max Verstappen με τον Rosberg να είναι τελικά τρίτος και να έχει μόλις έναν βαθμό διαφορά από τον Hamilton στη μάχη του τίτλου.

– Επεισοδιακό το φινάλε του Αυστριακού GP με τον Lewis Hamilton να περνά τον ομόσταβλό του στη Mercedes, Nico Rosberg λίγες στροφές πριν την πτώση της καρό σημαίας, να συγκρούονται -με υπαιτιότητα του Γερμανού όπως αποφάνθηκαν οι αγωνοδίκες- και να πανηγυρίζει τη νίκη. Ο Rosberg παρά το γεγονός ότι το μονοθέσιό του είχε υποστεί ζημιές, κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση. Δεύτερος ήταν ο Max Verstappen (Red Bull) και τρίτος ο Kimi Raikkonen (Ferrari).

– Ο Nico Rosberg (Mercedes) αναδείχθηκε νικητής του Ευρωπαϊκού Grand Prix που διεξήχθη ποτέ στο Αζερμπαϊτζάν και συγκεκριμένα στο street circuit του Baku. Δεύτερος ήταν ο Sebastian Vettel (Ferrari) και τρίτος ο Sergio Perez (Force India).

– Στο Circuit Gilles Villeneuve του Καναδά, ο Lewis Hamilton (Mercedes) πανηγύρισε τη δεύτερη φετινή του νίκη, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Sebastian Vettel (Ferrari). Τρίτος τερμάτισε ο Valtteri Bottas (Williams).

– Στο Πριγκιπάτο, ο Ηamilton πέτυχε την πρώτη του νίκη για φέτος, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Daniel Ricciardo (Red Bull) που πλήρωσε ακριβά το λάθος της ομάδας του στο δεύτερο pit-stop. Τρίτος τερμάτισε ο Sergio Perez της Force India.

– Στον πρώτο επί ευρωπαϊκού εδάφους αγώνα της χρονιάς που διεξήχθη στην Catalunya μπήκε τέλος στην κυριαρχία της Mercedes και του Nico Rosberg. O Max Verstappen με Red Bull έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο νεότερος νικητής στην ιστορία της F1. Στο βάθρο ανέβηκαν επίσης οι Kimi Raikkonen – Sebastian Vettel της Ferrari.

– Στο Sochi ο Nico Rosberg σημείωσε άλλη μια νίκη, την 4η συνεχόμενη φέτος, με τον Lewis Hamilton να ολοκληρώνει το θριαμβευτικό 1-2 της Mercedes. Τρίτος τερμάτισε ο Kimi Raikkonen με Ferrari.

– Στον αγώνα της Κίνας, ο Nico Rosberg πέτυχε την 3η συνεχόμενη νίκη του στο Πρωτάθλημα. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Sebastian Vettel, ενώ τρίτος ήταν ο Daniil Kvyat.

– Στον αγώνα του Μπαχρέιν νικητής αναδείχθηκε ο Nico Rosberg, με τον Kimi Raikkonen να τερματίζει στη 2η θέση. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Lewis Hamilton.

– Στον πρώτο αγώνα της χρονιάς που διεξήχθη στην Αυστραλία, η Mercedes έκανε το 1-2 με τον Nico Rosberg να παίρνει τη νίκη. Τρίτος ήταν ο Sebastian Vettel με Ferrari.

CLICK ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΤΕΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ