Η Λίγκα μπαίνει στην ΚΕΔ

Η Λίγκα μπαίνει στην ΚΕΔ με «μοντέλο» Primera Division

 

Στην Επιτροπή, θα βρίσκεται και ένα μέλος (πιθανότατα πρώην διαιτητής) που θα προτείνει η Σούπερ Λιγκ και έτσι η διοργανώτρια αρχή θα έχει «φωνή» στην όλη διαδικασία.

Ουσιαστικά, οι ΠΑΕ θα είναι αυτές που θα συμφωνήσουν ως προς το πρόσωπο που θα εκπροσωπήσει τη Λίγκα στην Επιτροπή και αυτό είναι και το… δύσκολο κομμάτι.

Η ανακοίνωση της Λίγκας έχει ως εξής:

«Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Γιώργος Γκιρτζίκης συναντήθηκε σήμερα με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Super League Γιώργο Στράτο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, καθώς τους δύο άνδρες συνδέει μακροχρόνια γνωριμία και συνεργασία για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο κ. Γκιρτζίκης ανακοίνωσε στον κ. Στράτο ότι μετά από παρότρυνση της UEFA θα εφαρμοστεί στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας το λεγόμενο ισπανικό μοντέλο.

Για αυτό τον λόγο ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη κ. Πανόπουλος με τον οποίο έχουν πραγματοποιηθεί σειρά συναντήσεων τον τελευταίο χρονικό διάστημα, και ο οποίος συνομιλεί με τους άλλους ιδιοκτήτες ΠΑΕ, ώστε να αναζητηθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής, το οποίο θα συμμετέχει στην ΚΕΔ/ΕΠΟ.

Η όλη διαδικασία τελεί υπό την επίβλεψη και έγκριση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας».