Στην Αθήνα για ΑΕΚ ο Πατίτο

Στην Αθήνα για λογαριασμό της ΑΕΚ ο Αργεντινός, Πατίτο

Στην Αθήνα για λογαριασμό της ΑΕΚ ο Αργεντινός, Πατίτο
 

Στην Αθήνα βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης, ο Πατρίσιο Ροντρίγκες (Πατίτο), προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στην ΑΕΚ. Ο 26χρονος Αργεντινός ακραίος επιθετικός έφτασε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου τον υποδέχτηκαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ για να τον οδηγήσουν στο ξενοδοχείο.

Ο παίκτης απέφυγε να κάνει δηλώσεις, εμφανώς κουρασμένος από το ταξίδι που είχε. Το βράδυ ο Πατίτο θα δειπνήσει με τους ανθρώπους της ΠΑΕ και αύριο το πρωί θα μεταβεί στο Ιατρικό Κέντρο για να υποβληθεί στις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις.

Τα αποτελέσματα θα βγουν μέχρι το μεσημέρι κι εφόσον δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα, ο ποδοσφαιριστής θα μεταβεί στα γραφεία της ΠΑΕ για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και να ενταχθεί στις προπονήσεις των «κιτρινόμαυρων».

Δεν έκανε το μεγάλο… μπαμ

Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Ιντεπεντιέντε και το 2008 έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα, αλλά μετά από 96 εμφανίσεις και 19 τέρματα αποφάσισε να ψάξει για μια νέα πρόκληση στην καριέρα του. Το 2012 ακολούθησε λοιπόν η… δοκιμασία της Βραζιλίας, υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο στη Σάντος έναντι 1,6 εκατ. ευρώ.

Εκεί, όμως έπαιξε ελάχιστα (28 συμμετοχές – 7 γκολ συνολικά) και αφού την πρώτη χρονιά δεν κατάφερε να στεριώσει, έφυγε δανεικός στην Εστουδιάντες με την οποία τη σεζόν 2013-2014 έπαιξε σε 27 αγώνες και σημείωσε 10 γκολ!

Ούτε αυτή η καλή σεζόν του στην Αργεντινή, όμως, του εξασφάλισε ένα καλύτερο ποδοσφαιρικό μέλλον, αφού παρά την αρχική επιστροφή του στη Σάντος που διατηρούσε τα δικαιώματά του.

O τελευταίος σταθμός της καριέρας του ήταν η… Μαλαισία και η Ζοχόρ την περασμένη αγωνιστική σεζόν με την οποία έπαιξε σε 7 αγώνες και σκόραρε μόλις μια φορά.

Η σημερινή του αξία σύμφωνα με τα «οικονομικά» του transfermarkt ανέρχεται γύρω στις 700.000 ευρώ.