Σερβία και Κροατία πήραν στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Σερβία και Κροατία πήραν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Σερβία και η Κροατία είναι οι δύο από τις τρεις ομάδες που θα βρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο μέσω των τριών Προολυμπιακών τουρνουά, δύο εκ των οποίων ολοκληρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου.

Αρχικά η Σερβία ήταν η πρώτη χρονικά που πήρε την πρόκριση, κατακτώντας το τουρνουά που διεξήχθη στο Βελιγράδι. Οι Σέρβοι καθ’ολη τη διάρκεια δεν συνάντησαν κανένα πρόβλημα, έτσι και στον τελικό επικράτησαν πάρα πολύ εύκολα με 108-77 του Πουέρτο Ρίκο και εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Από την άλλη πλευρά οι Κροάτες είχαν δυσκολότερο έργο, αφού σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι επικράτησαν δύσκολα στην παράταση της γηπεδούχου Ιταλίας με 84-78 για να πάρουν την πρόκριση. Η Κροατία πέρασε στους ομίλους με μια νίκη επί της Τυνησίας και μια ήττα από την Ιταλία, ενώ στον ημιτελικό απέκλεισε την Εθνική μας για να βρεθεί ξανά στον τελικό όπου και πήρε «εκδίκηση» από τους Ιταλούς και μαζί την πρόκριση για το Ρίο.

Στο τελευταίο Προολυμπιακό τουρνουά, αυτό στη Μανίλα, η Γαλλία και ο Καναδάς θα διεκδικήσουν τα ξημερώματα το τρίτο εισιτήριο.