Το ελληνικό δίδυμο του επί κοντώ προκρίθηκε στον τελικό

Η  Στεφανίδη και η  Κυριακοπούλου θα αγωνιστούν τελικό

 

Διαδικαστικό χαρακτήρα, όπως άλλωστε αναμενόταν, είχε ο προκριματικός του επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αμστερνταμ για τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες.

Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου κατάφεραν να ολοκληρώσουν δίχως απρόοπτα το πρώτο σκέλος της αποστολής τους στην 23η στάση της διοργάνωσης και πλέον ετοιμάζονται για τον τελικό του Σαββάτου, όπου είναι  από τα φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Η Στεφανίδη για μία ακόμη φορά φέτος έδειξε πως έχει ανέβει επίπεδο, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ξεκίνησε και τελείωσε τον αγώνα της στα 4,50 μέτρα. Γεμάτη αυτοπεποίθηση, δεν έδειξε να ανησυχεί ούτε μετά το πρώτο χαμένο άλμα σε αυτό το ύψος. Στη δεύτερη προσπάθεια της ανέβηκε πολύ ψηλά και “καθάρισε” εύκολα την υπόθεση πρόκριση. Λίγο πιο αγχωτική ήταν η διαδικασία για τη Νικόλ Κυριακοπούλου και αυτό γιατί έδειχνε να έχει πρόβλημα με τον αέρα που επικρατούσε.

Η αθλήτρια επέλεξε να ξεκινήσει τον αγώνα της στα 4,35 μ., ύψος που πέρασε με την τρίτη προσπάθεια κι έπειτα ξεπέρασε με την πρώτη τα 4,45 μέτρα. Η έκπληξη του προκριματικού είχε να κάνει με την απουσία της Νικόλ Μπούχλερ, της αθλήτρια με την δεύτερη επίδοση ανάμεσα σε αυτές που είχαν δηλώσει συμμετοχή (4,78 μ.). Η εξέλιξη αυτή δίνει ένα επιπλέον πλεονέκτημα στο ελληνικό δίδυμο, που έθεσε ισχυρή υποψηφιότητα για το βάθρο.
Εκτός τελικού έμεινε και η Γιουρίνα Πτατσνίκοβα, που όμως δεν διανύει την καλύτερη δυνατή περίοδο. Οι Γερμανίδες Στρουτς και Ρίζιχ και η Σουηδέζα Μπένγκστον αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον τελικό, που θα γίνει το βράδυ του Σαββάτου.