Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΟΡ » Έξι χρόνια ποινή φυλάκισης στον Πιστόριους

Έξι χρόνια ποινή φυλάκισης στον Πιστόριους

Έξι χρόνια ποινή φυλάκισης έλαβε ο Όσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία

Έξι χρόνια ποινή φυλάκισης έλαβε ο Όσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ, ρίχνοντας αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση του χρυσού παραολουμπιονίκη, μετά την απόφαση του δικαστηρίου. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο Πιστόριους οδηγήθηκε κατευθείαν στη φυλακή.

Διαβάστε επίσης

«Η κοινή γνώμη μπορεί να είναι θορυβώδης και επίμονη, αλλά δεν μπορεί να παίξει κανένα ρόλο στην απόφαση του δικαστηρίου αυτού», αναφέρει στην ετυμηγορία της η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα.

Ντυμένος με ένα μαύρο κουστούμι, ο Πιστόριους έφτασε στο δικαστήριο όπου αγκάλιασε τα μέλη της νομικής του ομάδας, ενώ στη συνέχεια κάθισε στη θέση του όπου εθεάθη να πληκτρολογεί στο κινητό του τηλέφωνο, μεταδίδει το Reuters.

Ο 29χρονος αθλητής κρίθηκε ένοχος τον περασμένο Δεκέμβριο για τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ. Το 2014 καταδικάστηκε αρχικά σε ποινή φυλάκισης 5 ετών, απόφαση που χαρακτηρίστηκε πολύ επιεικής από ομάδες γυναικών.

Όπως υποστήριξαν οι δικηγόροι του, η αναπηρία του και το ψυχολογικό στρες θα έπρεπε να θεωρηθούν ελαφρυντικοί παράγοντες προκειμένου να μειωθεί η ποινή του. Ωστόσο, οι κατήγοροι υποστηρίζουν ότι ο Πιστόριους δεν έχει δείξει καμία μεταμέλεια και θα πρέπει να λάβει ποινή όχι λιγότερο από την ελάχιστη που είναι 15 χρόνια για φόνο.

Ο Πιστόριους βγήκε από τη φυλακή τον περασμένο Οκτώβρη μετά από περίπου έναν χρόνο, για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του υπό κατ’όικον περιορισμό.

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν οι γονείς της Στέενκαμπ, οι οποίοι ζητούν ο Πιστόριους να πληρώσει για το έγκλημά του.

Συντάκτης

Άρθρα : 16760
web: www.sportrikala.gr - E-mail: sportrikala@sportrikala.gr

© Sportrikala.gr | Κατασκευή ιστοσελίδας Plushost.gr

Scroll to top