Υπαναχώρηση ΕΠΟ αλλάζει τον Κώδικα

Μετά την απειλή της ΦΙΦΑ, η ΕΠΟ υπαναχώρησε

Όπως δήλωσαν τόσο ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας αλλά και ο εκπρόσωπος της FIFA για το “ελληνικό πρόβλημα” την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι αλλαγές στον Κώδικα Δεοντολογίας που θα επιτρέψουν στην Επιτροπή Δεοντολογίας να καλέσει τους εφτά κατηγορούμενους που προέρχονται από την ΕΠΟ, στην υπόθεση της “εγκληματικής οργάνωσης” (Παπανικολάου, Υφαντής, Προύντζος, Παπακωνσταντίνου, Σπάθας, Γιάχος, Δημητρόπουλος).

“Είμαστε στον σωστό δρόμο. Ο κώδικας δεοντολογίας είναι μονόδρομος. Πήραμε τις διαβεβαιώσεις και επαρκείς βεβαιώσεις που απαιτούνται ότι μέχρι την τελική ημερομηνία ο κώδικας θα υιοθετηθεί από την ΕΠΟ. Θα γίνουν οι μικρές αλλαγές που απαιτούνται και η εναρμόνιση θα γίνει την επόμενη εβδομάδα” τόνισε ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης και συμφώνησε ο Γιώργος Γκιρτζίκης που δήλωσε “ότι είναι απαραίτητο να γίνει θα γίνει”.

Ο Κ. Κουτσοκούμνης αναμένεται να έχει συνάντηση εντός της ημέρας και με τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή για να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα των επαφών που είχε προτού αναχωρήσει για την Ελβετία.

Η FIFA πριν από μία εβδομάδα είχε στείλει το τελικό σχέδιο με τις αλλαγές στον κώδικα δεοντολογίας αλλά η ΕΠΟ στο διοικητικό συμβούλιο της δεν τις είχε συζητήσει καν αφού στο Πάρκο Γουδή θεωρούν ότι πρώτα πρέπει να γίνουν οι αλλαγές στους νόμους στα σημεία που υπάρχει παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο. Το τελεσίγραφο όμως, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας την Παρασκευή που ζητούσε εντός 10 ημερών την εναρμόνιση του κώδικα δεοντολογίας υπό την απειλή τιμωρίας, υποχρέωσε τον Γιώργο Γκιρτζίκη να αλλάξει στάση αν και εντός της ΕΠΟ υπήρχε η άποψη η Ομοσπονδία να μην αλλάξει γραμμή.