Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΜΠΑΣΚΕΤ » BASKET LEAGUE » Μένει Α2 ο Φάρος, στην Α1 ο Προμηθέας!

Μένει Α2 ο Φάρος, στην Α1 ο Προμηθέας!

163343xlarge

Η μάλλον αναμενόμενη κατάληξη ενός σήριαλ που ξεκίνησε με τη λήξη των playoffs ανόδου, αποτελεί πραγματικότητα.

To ρεπορτάζ απο το έγκριτο basketblog.gr και η ανακοίνωση του Φαρου:

Ο Φάρος Κερατσινίου, παρά τη σπουδαία προσπάθεια που έγινε για να βρεθούν και άλλα άτομα που θα συνείσφεραν οικονομικά, δείχνοντας εν τω μεταξύ να έχει ελπίδες, δεν τα κατάφερε και ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στην Basket League και την, ως εκ τούτου, παραμονή του στην Α2 Ανδρών, μαζί με τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Τη θέση του στην Basket League θα πάρει ο Προμηθέας Πατρών, ως επιλαχών, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Basketblog.gr για την υπόθεση αυτή από τις 11 Ιουνίου, ενημερώνοντας για πιθανές εκπλήξεις και αναλύοντας τις επόμενες ημέρες, τόσο τις δυσκολίες του Φάρου όσο και τα σχέδια του ιδίου και του Προμηθέα.

Οι δύο ομάδες, κάπως έτσι, θα ακολουθήσουν κατευθύνσεις διαφορετικές από αυτές που περίμεναν, με τους Κερατσινιώτες να βλέπουν το «όνειρο» της μεγάλης κατηγορίας να μη γίνεται απτό, τουλάχιστον για την φετινή σεζόν. Απεναντίας, οι Αχαιοί μπορούν να πλέουν ανακουφισμένοι σε «πελάγη» ευτυχίας, όντες σίγουροι από πριν για την άνοδό τους στην Basket League.

Αναλυτικά, η εν λόγω ανακοίνωση:

«Αγαπητοί φίλοι,

Η ομάδα του Φάρου Κερατσινίου συμπλήρωσε φέτος το 45ο έτος αθλητικής ζωής και αθλητικής δραστηριότητας στην πόλη μας. Η συντριπτική πλειοψηφία των ετών αυτών μας έβρισκαν να αγωνιζόμαστε στις τοπικές κατηγορίες. Τα τελευταία τρία χρόνια η ομάδα είχε μια ξέφρενη πορεία στις εθνικές κατηγορίες με αποκορύφωμα την χρονιά που πριν λίγες μέρες τελείωσε όπου η Φάρος μας έγραψε με χρυσά γράμματα ιστορία στην Βίβλο του Ελληνικού μπάσκετ . Όλα αυτά τα σαράντα πέντε χρόνια η ομάδα μας ανεξαρτήτως το που αγωνιζόταν είχε ως βασικές αρχές την ευγενή άμιλλα, την αξιοπρέπεια, τη σοβαρότητα και τη φερεγγυότητα . Αρχές που κρατήθηκαν αναλλοίωτες και την εξαετία κατά την οποία η ομάδα έκανε καθαρό πρωταθλητισμό με απόλυτη επιτυχία. Η ομάδα μας όλα αυτά τα χρόνια αποτελούσε πόλο έλξης για τη νεολαία της περιοχής μας. Μιας περιοχής που μόνο υπερήφανη μπορεί να νιώθει γι” αυτήν την ομάδα και τον τρόπο που έχει διαφημίσει την πόλη μας σ” όλη την Ελλάδα.

Το τελευταίο διάστημα η ομάδα έγινε σύνθημα στα χείλη όλης της μπασκετικής Ελλάδας. Όμως γι” αυτό που είμαστε περισσότερο υπερήφανοι είναι για τη σοβαρότητα που αντιμετωπίσαμε τον τελευταίο καιρό όλες τις προκλήσεις.

Μπροστά μας ανοίχτηκε,πριν λίγες μέρες, η πόρτα της συμμετοχής μας στην Α1 Εθνική κατηγορία του Ελληνικού μπάσκετ . Μια αμιγώς επαγγελματική πρόκληση. Μια πρόκληση πολύ δελεαστική για όλους εμάς αλλά επίσης κι ένας δρόμος χωρίς ορατότητα, καθώς δεν έχουμε μάθει σε τόσο στενά επαγγελματικά πλαίσια.

Τα τελευταία χρόνια πίσω από τις μεγάλες επιτυχίες κρύβονταν ατελείωτες ώρες δουλειάς και ιδρώτα από έναν πολύ μικρό αριθμό ανθρώπων καθώς η ομάδα στην ουσία λειτουργεί σε οικογενειακά πλαίσια.

Μετά το άνοιγμα που κάναμε τον τελευταίο μήνα στους φορείς της τοπικής μας κοινωνίας και το διάλογο που είχαμε μαζί τους οδηγηθήκαμε στο παρακάτω συμπεράσμα.

Η ομάδα μας αυτήν την στιγμή αν και δίκαια μέσα στις τέσσερις γραμμές κατέκτησε το εισιτήριο για την Α1 κατηγορία δεν ειναι έτοιμη ν” αντεπεξέλθει στους προβληματισμούς που θα μας έβαζε μια συμμετοχή μας στην επαγγελματική κατηγορία.

Με γνώμονα τις αρχές που προαναφέραμε, η ομάδα θα παραμείνει και του χρόνου στο πρωτάθλημα της Α2.  Με τετραπλό σκοπό πλέον .

Πρώτος, μέσα στη σεζόν που θα έρθει,σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, να ετοιμάσουμε το γήπεδό μας ώστε να είναι σ” ετοιμότητα να φιλοξενήσει αγώνες επαγγελματικού επιπέδου.

Δεύτερος στόχος και σημαντικότερος να συσπειρώσουμε γύρω μας όλους τους φορείς της περιοχής μας ώστε να εμπλουτίσουμε το ανθρώπινο δυναμικό της Διοίκησής μας ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε πλέον σε ανάλογη μελλοντική πρόκληση. τρίτον, μέσα στα παρκέ να επαναλάβουμε τα φετινά μας επιτεύγματα. Και Τέλος να προσπαθήσουμε μέσα απ την δουλειά μας να δημιουργήσουμε αθλητές που θα συνεχίσουν να κρατούν την ομάδα σε υψηλό επίπεδο.

Θεωρούμε αυτήν την επιλογή μας ως μια ρεαλιστικότατη αποτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με σκοπό να διαφυλάξουμε το κύρος και τη φερεγγυότητα του Σωματείου μας. Χαρακτηριστικά για τα οποία είμαστε υπερήφανοι.

Περιμένουμε όλους τους αγνούς φίλους μας και συμπολίτες μας να σταθούν δίπλα μας στη νέα μας προσπάθεια».

Συντάκτης

Άρθρα : 16715
web: www.sportrikala.gr - E-mail: sportrikala@sportrikala.gr

© Sportrikala.gr | Κατασκευή ιστοσελίδας Plushost.gr

Scroll to top