O Μπακασέτας στην ΑΕΚ

E74EB2C3CC0692DCBE3A70A40DACE1D9

ΑΕΚ και Πανιώνιος τα «βρήκαν» στα γενέθλια του Μπακασέτα

 

Οι σκόπελοι που υπήρχαν ξεπεράστηκαν και ο Τάσος Μπακασέτας είναι και επίσημα παίκτης της ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να κάμψουν τις αντιστάσεις του Πανιωνίου που δέχθηκε να παραχωρήσει τον διεθνή άσο, ανήμερα των 23ων γενεθλίων του και έξι μήνες πριν από το τέλος του συμβολαίου του. Ο πρόεδρος των «κυανέρυθρων» Χρήστος Δάρας πήγε το απόγευμα στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ και όλα τελείωσαν θετικά μέσα σε λίγη ώρα.

Η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Τάσο Μπακασέτα για τα επόμενα τρία χρόνια.

TO BIOΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Τάσος Μπακασέτας γεννήθηκε στις 28/6/1993 και ο τόπος καταγωγής του είναι η Νεμέα. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του από τα τμήματα υποδομής του Αστέρα Τρίπολης και το 2010 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα του συλλόγου. Εκανε ντεμπούτο στη Super League στις 18/4/10 στον αγώνα ΑΕΚ-Αστέρα Τρίπολης 2-0, σε ηλικία 16 ετών και 284 ημερών.

Δόθηκε δανεικός στον Θρασύβουλο Φυλής το 2011 και στον Αρη το 2014 και από τον Ιανουάριο του 2015 ανήκε στον Πανιώνιο, με τον οποίον αγωνίστηκε σε 42 αγώνες της μεγάλης κατηγορίας και σημείωσε 12 γκολ.

Ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του στην περασμένη σεζόν με 12 γκολ σε συνολικά 36 επίσημα ματς σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Έχει υπάρξει μέλος της εθνικής Νέων (έπαιξε στον τελικό του ευρωπαϊκού Νέων 2012) και Ελπίδων και πλέον μετράει και δύο συμμετοχές με την Εθνική Ανδρών στα πρόσφατα φιλικά της Αυστραλίας.

«Είναι το μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα μου. Είμαι χαρούμενος που ανήκω στην οικογένεια της ΑΕΚ. Προέρχομαι από την καλύτερη με διαφορά σεζόν της καριέρας μου και θέλω να ευχαριστήσω για τη βοήθειά τους και τους συμπαίκτες μου αλλά και το προπονητικό επιτελείο του Πανιωνίου», ανέφερε αρχικά ο Τάσος Μπακασέτας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΚ.

Και συμπλήρωσε: «Αισθάνομαι λίγο περίεργα που σήμερα υπέγραψα και αύριο πρέπει να μπω στο αεροπλάνο για να πάω την προετοιμασία, αλλά είχα ένα προαίσθημα ότι κάπως έτσι θα γινόταν, αφού σήμερα είναι τα γενέθλιά μου. Πρόκειται σίγουρα για τα καλύτερα γενέθλια της ζωής μου ως τώρα».

Αναφορικά με τους στόχους του δήλωσε: «Στόχος μου είναι να πανηγυρίσω τίτλους με την ΑΕΚ και θέλω του χρόνου τέτοια μέρα να έχουμε κατακτήσει κάποιον τίτλο. Ξέρω ότι η ΑΕΚ έχει μακρά παράδοση απόκτησης μεγάλων παικτών από τον Πανιώνιο, όπως ο Κώστας Νεστορίδης και ο Θωμάς Μαύρος, και θα ήθελα να γίνω κι εγώ σημαντικό μέρος της ιστορίας της ομάδας»

Πετάει για Πολωνία

Ετσι, ο Κορίνθιος μεσοεπιθετικός αναμένεται να μπει αύριο στο αεροπλάνο που θα μεταφέρει την αποστολή της ΑΕΚ στο Κίελτσε της Πολωνίας, για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, υπό τις οδηγίες του Τιμούρ Κετσπάγια.