Καθάρισε έυκολα η Γερμανία

32B205D6CC9B42B674EAE08225479783

Η Γερμανία πήρε την πιο εύκολη πρόκριση στους «8» του Euro

Ένα… ισοπεδωτικό πρώτο ημίχρονο χρειάστηκε η Γερμανία για να εξασφαλίσει μία πανηγυρική πρόκρισή στα προημιτελικά του EURO 2016. Οι πρωταθλητές κόσμου απέκλεισαν με 3-0 την Σλοβακία στο «Stade Pierre Mauroy» της Λιλ, για τους «16» της διοργάνωσης, και στους «8» θα αντιμετωπίσουν τον αυριανό νικητή του ζευγαριού Ιταλία-Ισπανία.

Σκόρερ των «πάντσερ» στο σημερινό «νοκ-άουτ» αγώνα οι Μπόατενγκ (8΄), Γκόμεζ (43΄) και Ντράξλερ (63΄), ενώ στο 13′ έχασαν και πέναλτι με τον Οζίλ.

Με 11 τελικές της Γερμανίας στο πρώτο ημίχρονο, κατοχή 65% και τη σιγουριά που προσέφερε ο Νόιερ κάτω από τα δοκάρια η Σλοβακία «δεινοπάθησε»… Τα «πάντσερ» έδειξαν τις διαθέσεις τους από το πρώτο δεκάλεπτο και στο 8΄ ο Μπόατενγκ άνοιξε το σκορ, στο παρθενικό του τέρμα με τη φανέλα της Εθνικής Γερμανία. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κροος, οι αμυντικοί της Σλοβακίας δεν απομάκρυναν σωστά με τον Μπόατενγκ να σημειώνει με ωραίο βολέ το 1-0.

Έξι λεπτά αργότερα η πρωταθλήτρια κόσμου κέρδισε πέναλτι, όταν ο Σκρτελ τράβηξε από τη φανέλα τον Γκόμεζ. Ο Οζίλ στήθηκε απέναντι από τον Κόζατσικ, αλλά στην εκτέλεση του στη δεξιά γωνία είδε τον Σλοβάκο τερματοφύλακα να πέφτει σωστά και να αποκρούει…

Ακολούθησε σωρεία χαμένων ευκαιριών από τη Γερμανία για το 2-0, με την ομάδα του Γιαν Κόζακ να προσπαθεί για την υπέρβαση στο τελευταίο πεντάλεπτο, αλλά να μην τα καταφέρνει, μετά το κλείσιμο των… ρολών από τον Νόιερ, ο οποίος απέκρουσε δυνατό σουτ του Χάμσικ στο 42΄.

Σαν να μην έφτασε αυτό για την Σλοβακία, ένα λεπτό αργότερα ο Ντράξλερ έβγαλε από τα αριστερά μία σέντρα «πάρε-βάλε» στον Γκόμεζ, με τον τελευταίο να γράφει το 2-0, που ήταν και στο σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 63΄ ο Ντράξλερ με μονοκόματο σουτ έγραψε το 3-0 και «καθάρισε» την υπόθεση πρόκριση, με τα «πάντσερ» να κάνουν συντήρηση δυνάμεων και το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει την ομάδα του Γιοακίμ Λεβ να πανηγυρίζει την πρόκρισή της στα προημιτελικά.

Διαιτητής: Σίμον Μαρτσίνιακ (Πολωνία)

Κίτρινες: Χούμελς, Κίμιχ – Σκρτελ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Χέκτορ, Χούμελς, Κεντίρα (76΄ Σβαϊνστάιγκερ), Οζίλ, Ντράξλερ (72΄ Ποντόλσκι ), Μίλερ, Μπόατενγκ (72΄ Χεβέντες), Κρόος, Κίμιχ, Γκόμεζ.

Σλοβακία (Γιαν Κόζακ): Κόζατσικ, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Γκιόμπερ (84΄ Σαλατα), Βάις (46΄ Γκρέγκους), Χροσόφσκι, Σκρίνιαρ, Χάμσικ, Κούτσκα, Ντούρις (64΄ Σεστάκ).