Η FIFA «ήρθε» για αλλαγές στο καταστατικό της ΕΠΟ

Εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο αναμένονται από τη συνάντηση

 

Εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο αναμένονται από τη συνάντηση που είχαν  οι απεσταλμένοι της FIFA, Κωστάκης Κουτσοκούμνης και Άντζελο Ρηγόπουλος, οι οποίοι βρέθηκαν στα γραφεία της ΕΠΟ και ήλεγξαν το Καταστατικό και τον Κώδικα Δεοντολογίας της ομοσπονδίας και το κατά πόσο αυτά είναι εναρμονισμένα με εκείνα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Οι αλλαγές θα πρέπει να εγκριθούν είτε από το Δ.Σ. της ΕΠΟ την επόμενη εβδομάδα, είτε από την Γ.Σ. της Ομοσπονδίας στις 24 Ιουνίου.

Θυμίζουμε πως ο πρόεδρος της κυπριακής ομοσπονδίας, έχει αναλάβει τον ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ FIFA – Πολιτείας και ΕΠΟ, ώστε να προχωρήσουν τα συμφωνηθέντα τα οποία μας γλίτωσαν από το GREXIT.

Ο κ. Κουτσοκούμνης είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, τον πρόεδρο της Επιτροπής Εφέσεων της ομοσπονδίας, καθώς και με τη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ, ενώ αργότερα επισκέφτηκε τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.

Αυτό που επίσης έχει μεγάλο ενδιαφέρον και το οποίο προέκυψε από τις συναντήσεις αυτές, είναι πως στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ελεγχθούν πειθαρχικά τα πρόσωπα που διώκονται ποινικά για τις ποδοσφαιρικές υποθέσεις που ερευνά η δικαιοσύνη.

Ο δρόμος για τις πρώτες κλήσεις σε απολογία ανοίγει διάπλατα και τα πρόσωπα που θα κληθούν είναι συγκεκριμένα μέλη της Δ.Σ, στελέχη της ΕΠΟ, καθώς και διαιτητές, λόγω της εμπλοκής τους στο θέμα της δικαστικής έρευνας για την «εγκληματική οργάνωση».

Την Παρασκευή (10/6) αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση μεταξύ ΕΠΟ, Σούπερ Λιγκ και των εκπροσώπων της FIFA.