Θέλει μείωση ομάδων στη Super league η ΝOVA

κατάλογος

Θέμα νέας μείωσης των ομάδων στην Super League φέρνει η NOVA

Παράγοντες της Λίγκας είχαν την Τετάρτη 8/6 συνάντηση με ανθρώπους του συνδρομητικού, τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό και τον Χρήστο Πανόπουλο ως εκπρόσωπο των “11” μικρομεσαίων ΠΑΕ και τους άκουσαν να ζητάνε για δεύτερη φορά, σε λιγότερο από 10 μέρες, μείωση των ομάδων από 16 σε 14 ή ακόμη και 12, επικαλούμενοι την μειωμένη ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος όπου την προηγούμενη περίοδο τόσο ο πρωταθλητής όσο και οι δύο ομάδες που υποβιβάστηκαν ήταν γνωστές από νωρίς.

Από τη NOVA θέλουν η μείωση αυτή να τεθεί άμεσα, δηλαδή από την περίοδο 2017-18 κάτι που σημαίνει ότι στο τέλος της περιόδου 2016-17 η σέντρα για την οποία θα γίνει στις 23 Αυγούστου, θα πρέπει να υποβιβαστούν όχι δύο αλλά τέσσερις ή και περισσότερες ομάδες! Επίσης ζητούν ο πρωταθλητής να προκύπτει έπειτα από playoffs.

Από το συνδρομητικό μάλιστα, φέρεται να θέτουν ως προϋπόθεση την μείωση για να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν τις ομάδες μέσω του τηλεοπτικού συμβολαίου (φέρεται να ειπώθηκε ότι αν δεν γίνουν οι αλλαγές θα κρατήσουν τις πιο εμπορικές ομάδες). Το τηλεοπτικό συμβόλαιο πάντως, είναι σε ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2019 και θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να “σπάσει”.

Οι εξελίξεις αναμένονται σύντομα αφού ο Χρήστος Πανόπουλος ανέλαβε να φέρει το θέμα σε συνάντηση που θα γίνει την Παρασκευή με τους “11” μικρομεσαίους της κατηγορίας η αντίδραση των οποίων αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στις προθέσεις του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ της Ξάνθης είναι να προτείνει playoffs και playouts. Οι αποφάσεις θα πρέπει να παρθούν άμεσα προκειμένου να τεθούν στην ΕΠΟ προς έγκριση.

Οι προτάσεις της διαιτησίας

Η συνάντηση των “11” την Παρασκευή πάντως, είναι σημαντική για ακόμη έναν λόγο. Μέχρι αύριο η UEFA μέσω του εκπροσώπου της, του Βορειοϊρλανδού Τζον Γουόρντ που βρίσκεται στην Αθήνα, θα απαντήσει στις προτάσεις της Λίγκας για αλλαγές στην διαιτησία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η απάντηση θα είναι αρνητική, ενέργεια που θα δρομολογήσει εξελίξεις αφενός γιατί οι μικρομεσαίες ΠΑΕ δηλώνουν ότι αν δεν περάσουν οι προτάσεις θα απέχουν από το νέο πρωτάθλημα και αφετέρου γιατί ο Παναθηναϊκός έχει δηλώσει ότι χωρίς αλλαγές στην διαιτησία δεν συμφωνεί με την αναδιανομή του ποσού από το τηλεοπτικό συμβόλαιο που θα είναι πλέον στον αέρα.