Το ρήγμα ΠΑΟ-Nova και πως επηρεάζει την ΚΑΕ Τρίκαλα

Ενα θέμα που επηρεάζει τα  έσοδα της ΚΑΕ Τρίκαλα στο προσκήνιο

 

Οι «πράσινοι» την τελευταία διετία αποτελούν το… βαρύ χαρτί της Nova όσον αφορά το πρωτάθλημα της Basket League. Ο Ολυμπιακός αυτά τα δύο χρόνια βρίσκεται υπό την τηλεοπτική στέγη του OTE TV, με τον οποίο έχει συμφωνήσει για επέκταση ως το 2019, ενώ κάτι αντίστοιχο ισχύει και με την ΑΕΚ, που τα τελευταία δύο χρόνια «παίζει» στα συνδρομητικά κανάλια του OTE και έχει συμφωνήσει για επέκταση ως το 2018.

Ο Παναθηναϊκός έχει ξεχωριστό συμβόλαιο με το συνδρομητικό κανάλι, το οποίο έχει ισχύ ως το 2017, με την «πράσινη» ΚΑΕ, να θέλει να το «σπάσει», αφού υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια για τις μεταδόσεις των εντός έδρας αγώνων, με αποκορύφωμα τους τελικούς.

Η Nova απάντησε για το επίμαχο θέμα, όμως το ζήτημα είναι τι μέλλει γενέσθαι με τις υπόλοιπες 11 ομάδες της Α1 μετά το ρήγμα των κυπελλούχων Ελλάδας με τη Nova;

Μιλάμε για Αρη, ΠΑΟΚ, Κηφισιά, Κολοσσό, Ρέθυμνο, Τρίκαλα, Απόλλων Π., Λαύριο, Κόροιβο, συν την Κύμη που έχει εξασφαλίσει την άνοδο ως πρωταθλήτρια της Α2, αλλά και την ομάδα που θα πάρει τη δεύτερη θέση μέσω των πλέι οφ ανόδου της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας.

Αυτό το πακέτο ομάδων έχει ξεχωριστό συμβόλαιο σε σχέση με τον Παναθηναϊκό, το οποίο όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι του ΕΣΑΚΕ «είναι σε ισχύ και για τη νέα σεζόν και δεν επηρεάζεται σε καμία περίπτωση από τη σύμβαση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ακόμα κι αν αυτή πάψει να υφίσταται».

Είναι όμως έτσι ακριβώς τα πράγματα; Αν ο Παναθηναϊκός κάνει πράξη την… πρόθεσή του και δεν συνεχίσει με τη Nova, τι θα σημαίνει αυτό για τις υπόλοιπες 11 ομάδες;

Η Nova θα έχει στα χέρια της 11 από τις 14 ομάδες του πρωταθλήματος, όμως αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος, καθώς οι δύο «αιώνιοι» και μόνιμοι συνδαιτυμόνες των τελικών, αλλά και η ΑΕΚ δεν θα είναι στην ίδια στέγη… Κάθε άλλο, αφού ήδη Ολυμπιακός και ΑΕΚ βρίσκονται στο ανταγωνιστικό συνδρομητικό κανάλι, ενώ μπορεί να τους ακολουθήσουν και οι «πράσινοι».

Σε απλά ελληνικά, το συνδρομητικό κανάλι της Κάντζας θα έχει ένα πρωτάθλημα χωρίς τις πιο ισχυρές και δημοφιλείς ομάδες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Μεταξύ άλλων συνεπάγεται μικρότερο ενδιαφέρον για το προϊόν του καναλιού, άρα μικρότερο τζίρο, άρα μικρότερα έσοδα…

Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός αποχωρήσει, η Nova θα καθίσει με σταυρωμένα χέρια; Μπορεί να αποκλειστεί η πρόθεσή της να καλέσει τον ΕΣΑΚΕ για να αναπροσαρμόσουν τη σύμβαση που αφορά τις 11 ομάδες βάσει των νέων δεδομένων;

Ο ΕΣΑΚΕ έχει την εξουσιοδότηση των ομάδων να αναλάβει τις όποιες διαπραγματεύσεις για τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα και υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα, παρά το… ρήγμα της Nova με τον Παναθηναϊκό, όμως ευνόητο είναι πως θα υπάρξει αντίδραση από το κανάλι της Κάντζας..