Το France Football για Ινφαντίνο-Μαρινάκη!

Με αναφορές και για ελληνικό σκάνδαλο το δημοσίευμα της εφημερίδας

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο συμπληρώνει την Κυριακή 100 ημέρες από την ανάληψη της προεδρίας της FIFA, ωστόσο στην επιφάνεια έρχονται σενάρια για νέα σκάνδαλα! Το France Football με αφορμή τα… γενέθλια ρίχνει «κεραυνούς» για τον νέο ισχυρό άνδρα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ενώ αναφέρεται και στον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη! Aναλυτικά:

 

«Πρέσβης ή πρόεδρος ΦΙΦΑ; ο Ινφαντίνο βρέθηκε στο Βατικανό και είχε συνάντηση με τον Πάπα, τα είπε με τον Βλάντιμιρ Πούτιν και γενικώς ταξίδεψε πολύ, πάρα πολύ! Του αρέσει να βγάζει φωτογραφίες με τους μεγάλους ηγέτες, όμως μήπως μπέρδεψε το ρόλο του; Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι προεκλογικές του δεσμεύσεις; Τη δεδομένη στιγμή μάλλον έχει τη φήμη του Μπλάτερ έπειτα από 30 χρόνια στην εξουσία της FIFA». Yπάρχει ένταση στην Ομοσπονδία, ενώ το κλίμα δυσπιστίας δεν έχει καταλαγιάσει τους τελευταίους μήνες «Σίγουρα ο Ινφαντίνο δεν κατάλαβε ότι πρέπει να δράσει άμεσα, πρέπει να δείξει μεγαλύτερη πυγμή, άλλωστε, βρίσκεται ακόμα υπό επιτήρηση.

 

Νεα εποχή;

 

Στο 66ο συνέδριο της ΦΙΦΑ, ο Τζιάνι Ινφαντίνο φρόντισε να τονίσει σε όλες τις Ομοσπονδίες πως πλέον η ΦΙΦΑ διανύει μια νέα εποχή και πως η κρίση τελείωσε. Βέβαια, λίγες ημέρες αργότερα η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) δημοσίευε απομαγνητοφωνημένα πρακτικά με οσμή σκανδάλου. Σε αυτές τις συνομιλίες ακούγεται να τονίζεται πως πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος για να απομακρυνθεί ο Ντομένικο Σκάλα, πρόεδρος της Επιτροπής ελέγχου και συμμόρφωσης. Αλλωστε, αυτός είναι ένας άνθρωπος που είχε ζητήσει εγγυήσεις για όλα όσα θέλει να ακολουθήσει και να περάσει ο Ινφαντίνο. Εξάλλου, ήταν αυτός που είχε χτυπήσει καμπανάκι για τις υποσχέσεις του Ινφαντίνο αναφορικά με την οικονομική πολιτική της UEFA! Ο Σκάλα δεν εγκατέλειψε όταν του ζήτησαν, όμως δεν διανύει και την άνετη περίοδό του στην Ομοσπονδία.

 

Παράλληλα, χθες οι Γερμανοί τόνιζαν πως ο Ινφαντίνο είναι αντιμέτωπος με τιμωρία 90ημερών καθαίρεσης από το πόστο του. Ο λόγος; Η εντολή που έδωσε να διαγραφούν mail με αρχεία από τη συνεδρίαση στο Μεξικό σχετικά με την απομάκρυνση του Σκάλα.

 

Τα προβλήματα του Τζιάνι πιθανό μόλις άρχισαν…

Η έναρξη της προεκλογικής καμπάνιας για την διαδοχή του Μισέλ Πλατινί στην προεδρία της UEFA ανέδειξαν και άλλα προβλήματα και μπορούν να βγάλουν και άλλα άπλυτα στην φόρα αλλά και κρυμμένα πράγματα από το… ντουλάπι.

 

Πολλά media ερευνούν το επίπεδο της πληροφόρησης που υπήρξε και τον ρόλο του Ινφαντίνο σε σχέση με το Euro 2012. Πολλά ερωτηματικά υπάρχουν και για τον ρόλο του στο σκάνδαλο του ελληνικού ποδοσφαίρου: το Koriopolis, που… έσκασε από το 2011 και μετά.

 

Σε σχέση με τις τελευταίες αναφορές της ελληνικής δικαιοσύνης και τα όσα προέκυψαν από το 2015 υπάρχει μία ομάδα που είναι στο κέντρο του ελέγχου σε σχέση με την φερόμενη εγκληματική οργάνωση. Η ομάδα που είναι στην ελίτ, ο Ολυμπιακός.

 

Είναι έκπληξη το πως δεν τιμωρήθηκε από την UEFA. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι στο απυρόβλητο. Μήπως επειδή έχει η ομάδα φίλους σε υψηλά κλιμάκια και επιρροή στην UEFA; Ο Ινφαντίνο για παράδειγμα είναι κοντά στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Όπως ήταν και με τον Πλατινί. Ή με τον Θεόδωρο Θεοδωρίδη, Γ.Γ. της UEFA και γιο του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

 

Ο Ινφαντίνο έχει εντοπιστεί στην λογική πως κάτι ετοιμάζει. Είναι ακόμα στα πρώτα στάδια το πρόβλημά του. Όμως δείχνει σε κακή φόρμα. Δέχεται επιθέσεις από παντού. Επίσης είναι σε κόντρα με αρκετούς ανθρώπους που έχουν επιρροή και δύναμη. Και αυτό δημιουργεί προβλήματα στον… θρόνο του. Έχει αρκετή δύναμη ώστε να επιβιώσει και να μην έρθει το τέλος του;»