Στον ΟΣΦΠ μέχρι 2020 ο Φορτούνης

Η  ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την παραμονή του Κώστα Φορτούνη

Στο περιθώριο της παρουσίασης των νέων εισιτηρίων διαρκείας των ερυθρόλευκων, ο Γιάννης Βρέντζος ανακοίνωσε επίσημα την επέκταση της συνεργασίας των δύο Ελλήνων ποδοσφαιριστών.

AdTech Ad

«Ευχαριστώ το σύλλογο, τον πρόεδρο και τους συμπαίκτες μου. Είμαι χαρούμενος που θα βρίσκομαι στον Ολυμπιακό και θέλω να δώσω όσα περισσότερα γίνεται στο γήπεδο και επειδή ο Ολυμπιακός είναι μία πάρα πολύ μεγάλη ομάδα, πρέπει πάντα να είμαστε σε θέση πρωταθλητισμού και να κατακτάμε όλους τους τίτλους.

Ευχαριστώ πάλι όλους όσους ήταν σε αυτή την υπογραφή που έβαλα. Εύχομαι να κατακτήσουμε το νταμπλ. Ήθελα να μείνω στον Ολυμπιακό και ο Ολυμπιακός ήθελε να μείνω και όλα πήγαν καλά. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι σημαντική διοργάνωση για τον σύλλογο και τους ποδοσφαιριστές», ανέφερε ο Φορτούνης.

Ο Μπουχαλάκης από την πλευρά του, είπε : «Ευχαριστώ με τη σειρά μου τους ανθρώπους του Ολυμπιακού για τη στήριξη που έδειξαν προς το πρόσωπό μου. Θα δώσω τα πάντα για να καταφέρουμε ακόμα περισσότερα πράγματα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Σίγουρα δεν στάθηκα πολύ τυχερός, αλλά αυτό τελείωσε, πέρασε, κοιτάμε την επόμενη χρονιά. Είναι μία δύσκολη χρονιά. Με αυτή την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είναι και ένα πείσμα για εμένα.

Είναι πρωτοφανές για εμάς το ότι θα περάσουμε τη διαδικασία των προκριματικών. Εννοείται ότι προετοιμαζόμαστε από τώρα. Περιμένουμε πώς και πώς να ξεκινήσει η προετοιμασία, ώστε να είμαστε έτοιμοι σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια και να μπούμε στους ομίλους του Champions League».

Για τα εισιτήρια διαρκείας της νέας σεζόν και τους στόχους της ομάδας, ο Γιάννης Βρέντζος είπε:​

«Για εμάς πολύ σημαντικό το φετινό καλοκαίρι, γιατί αντιμετωπίζουμε μία νέα πραγματικότητα. Ξεκινάμε τις επίσημες ευρωπαϊκές υποχρεώσεις μας νωρίς. Το καλό είναι ότι με την προσθήκη του Φιγκέιρας η ομάδα είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις. Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε μαζί με τον κ. Σίλβα για κινήσεις που θα μεγαλώσουν την ποιότητα της ομάδας, θα την κάνουν πιο ανταγωνιστική και θα την ενισχύσουν σύμφωνα με τις επιθυμίες του προπονητή μας.

Τα καλοκαίρια που διοργανώνονται μεγάλα τουρνουά, το μεταγραφικό παζάρι ξεκινάει συνήθως αργότερα και δεν είναι εύκολο να ολοκληρώσεις όλα αυτά που θες να κάνεις πριν και κατά τη διάρκεια τέτοιων διοργανώσεων. Παρόλα αυτά εμείς δουλεύουμε και νιώθουμε αισιόδοξοι ότι η ομάδα από την αρχή της μεταγραφικής περιόδου θα είναι έτοιμη σε μεγάλο βαθμό και θα παρουσιαστεί πανέτοιμη για την Ευρώπη στα τέλη Ιουλίου».

Αναφορικά με τις αποχωρήσεις: «Όπως καταλαβαίνετε και το έχουμε ξαναπεί, εμείς δεν διαφημίζουμε προτάσεις που λαμβάνουμε για παίκτες μας. Όλοι καταλαβαίνετε όμως και ξέρετε ότι ο Ολυμπιακός έχει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές που προσελκύουν σε όλες τις μεταγραφικές περιόδους ενδιαφέρον σημαντικών ομάδων. Η πολιτική του προέδρου μας είναι να λέει «όχι». Και δεν είπε «όχι» μόνο πέρσι το καλοκαίρι ή τον Ιανουάριο που μας πέρασε. Λέει «όχι» όλα αυτά τα έξι χρόνια της πορείας του στον Ολυμπιακό και αυτό είναι το αποτέλεσμα.

Όταν φεύγουν οι παίκτες, φεύγουν με νούμερα δυσθεώρητα για τα επίπεδα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πρόθεσή μας είναι η ομάδα να ενισχυθεί. Δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να βγάλουμε κανέναν παίκτη προς πώληση. Σίγουρα θα έρθουν προτάσεις, αλλά είμαστε έτοιμοι αν κάποιος αποχωρήσει, να μπορέσει και να αντικατασταθεί επάξια και η ομάδα του χρόνου να είναι καλύτερη. Αυτός είναι ο ξεκάθαρος στόχος και αυτόν θα υπηρετήσουμε».

Για τους υψηλούς συντελεστές φορολογίας: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός καταβάλει τους φόρους που πρέπει και το ελληνικό δημόσιο όντως το μήνα που τρέχουμε, έχουμε ξεπεράσει και το φράγμα των 100εκ. ευρώ και τα νούμερα συνεχώς αυξάνονται. Νομίζω ότι είναι η ώρα να κάνουν τους οικονομικούς ελέγχους και στις άλλες ομάδες οι αρμόδιες αρχές. Σε μία περίοδο που όλοι οι Έλληνες πλήττονται από τη φορολογία, κάποιοι να μην πληρώνουν φόρους. Συμφωνώ με τους κυρίους Αγγελόπουλους ότι κάθε ομάδα θα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Το πόσα μπορεί να χάσει μία ομάδα στο ποδόσφαιρο, είναι κάτω από συγκεκριμένους περιορισμούς στην ΟΥΕΦΑ και κατά πόσο μπορεί να συνεισφέρει ένας πρόεδρος από την τσέπη του όπως κάνει ο κ. Μαρινάκης, είναι συγκεκριμένα. Παρόλα αυτά θεωρούμε ότι με τις σωστές κινήσεις θα έρθουν οι παίκτες που θέλουμε. Θα κρατήσουμε τους παίκτες που θέλουν να μείνουν και τους θέλουμε. Το δείξαμε στα δύο παιδιά που είναι δίπλα μας. Δεν μπορείς να συγκρίνεις πλέον το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα με φορολογία 20% όπως ήταν μέχρι το 2010 με το ποδόσφαιρο της φορολογίας του 55%. Είναι κάτι που μας δημιουργεί πρόβλημα, γιατί με καμία χώρα που έχουμε αντίστοιχο ποδόσφαιρο, δεν έχουμε τόσο υψηλούς συντελεστές φορολογίας. Υπάρχουν τέτοιες φορολογίες που το ποδόσφαιρο είναι σε άλλη στρατόσφαιρα. Ξεπεράσαμε μέχρι και την Αγγλία».