Στέλνουν και το Γιβραλτάρ στον όμιλο της Εθνικής

Η FIFA και η UEFA θα τοποθετήσουν το Γιβραλτάρ στον όμιλο της Εθνικής μας

 

Εναν ακόμη αντίπαλο, έστω και αν αυτός είναι ιδιαιτέρως ανίσχυρος, θα έχει η Εθνική μας ομάδα στο δρόμο για το Μουντιάλ της Ρωσίας. Η FIFA και η UEFA έχουν πάρει την απόφαση να τοποθετήσουν το Γιβραλτάρ στον όμιλο της Εθνικής μας ομάδας, εφόσον μαζί με το Κόσοβο έχουν αναγνωριστεί πλέον ως ισότιμα μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Ο λόγος που τοποθετείται στον όμιλο της “γαλανόλευκης”, είναι γιατί έχει πέντε ομάδες και όχι έξι, όπως συμβαίνει και στο 9ο γκρουπ που συμμετέχουν οι Κροατία, Φινλανδία, Ισλανδία, Τουρκία και Ουκρανία. Επειδή όμως η Ελλάδα και η Κύπρος δεν αναγνωρίζουν το Κόσοβο ως ανεξάρτητο Κράτος και είχαν μειοψηφίσει για την ένταξή του στους κόλπους της FIFA, ως εκ τούτου και για να μην υπάρχει κόλλημα, θα πάει στο άλλο γκρουπ και θα έρθει το Γιβραλτάρ στον δικό μας.

Το Γιβραλτάρ αγωνίστηκε για πρώτη φορά στα προκριματικά του EURO 2016, ενώ για το Κόσοβο θα είναι η πρώτη του παρουσία σε προκριματική φάση μεγάλης διοργάνωσης. Η τελική απόφαση από ειδική επιτροπή θα παρθεί μέσα στον Ιούνιο, όμως επιβεβαιώνεται από ανθρώπους της ΕΠΟ ότι όντως ισχύει αυτό, αν και δεν μπορεί να προβεί σε συγκεκριμένη ανακοίνωση μέχρι να αποφανθούν οριστικά οι διεθνείς συνομοσπονδίες.

Αυτό σημαίνει ότι το φιλικό της Εθνικής μας με τη Ρωσία στις 6 Σεπτεμβρίου δεν θα γίνει, αφού η Εθνική δεν θα έχει ρεπό και ως εκ τούτου θα δώσει κανονικά αγώνα για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Ρωσίας. Το Γιβραλτάρ είναι πολύ αδύναμος αντίπαλος και δεν αναμένεται να αποτελέσει ιδιαίτερο εμπόδιο. Ναι, είναι πολύ χειρότερο ακόμα και από τα Νησιά Φερόε που δεδομένα θα σκεφτούν οι περισσότεροι. Θυμίζουμε πως οι άλλες ομάδες του γκρουπ είναι το Βέλγιο, η Κύπρος, η Βοσνία και η Εσθονία.