Στο Champions League ο ΠΑΟΚ , νίκη γοήτρου για Πανιώνιο

D0C58EFD8CF04D5A014E93DD573460E3

Το ντέρμπι της Τούμπας με τον Παναθηναϊκό δεν ανέδειξε νικητή

 

Την πρώτη θέση στα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ και το «εισιτήριο» για τους προκριματικούς του Champions League εξασφάλισε στο φινάλε του μίνι πρωταθλήματος (6η αγωνιστική) ο ΠΑΟΚ.

Το ντέρμπι της Τούμπας με τον Παναθηναϊκό δεν ανέδειξε νικητή (1-1), ωστόσο, η ισοπαλία χάρισε στον «Δικέφαλο» του Βορρά το «εισιτήριο» για τους προκριματικούς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ το «τριφύλλι» θα παίξει στον 3ο προκριματικό του Europa League.. Ο Ροντρίγκες στο 18΄ άνοιξε το σκορ και στο 26΄ ο Λουντ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Με νίκη γοήτρου ολοκλήρωσε ο Πανιώνιος, επικρατώντας της ΑΕΚ (Πανιώνιος – ΑΕΚ 1-0) στη Νέα Σμύρνη.

Αποτέλεσμα που επί της ουσίας δεν αλλάζει κάτι, καθώς η Ενωση κατέκτησε την 3η θέση στην ειδική κατάταξη και οι «κυανέρυθροι» την 4η που σημαίνει… πρόωρη έναρξη υποχρεώσεων στη νέα αγωνιστική σεζόν.

Στους αγώνες της 6ης και τελευταίας ημέρας των play offs σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-1
Πανιώνιος-ΑΕΚ 1-0

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΠΑΟΚ 12 -Champions League 3ος προκρ.
Παναθηναϊκός 11 -Europa League 3ος προκρ.
ΑΕΚ 9 -Europa League 3ος προκρ.
Πανιώνιος 4 -Europa League 2ος προκρ.

 

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στον αγώνα με διάθεση να γίνει από την αρχή το αφεντικό της αναμέτρησης, πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ με τον Ροντρίγκες στο 18΄, όμως ένα τυχερό γκολ του Λουντ (κόντραρε η μπάλα στο πόδι του Βίτορ και άλλαξε πορεία) έφερε και πάλι το ματς σε ισορροπία και γέμισε με άγχος του παίκτες του Δικεφάλου.

Ο Παναθηναϊκός, με την εμπειρία του δεν έπαψε να είναι σε κανένα σημείο του αγώνα απειλητικός. Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς, με τρομερή απόκρουση του Γλύκου σε σουτ του Πέτριτς μέσα από την περιοχή, απόκρουση του Μολέδο με το κεφάλι σε σουτ του Ροντρίγκες και την τελευταία φάση να γίνεται από τον τερματοφύλακα του Παναθηναικού, Λουκ Στιλ με κεφαλιά μετά από κόρνερ.

Το τελευταίο σφύριγμα του Αρετόπουλου βρήκε τους παίκτες του ΠΑΟΚ να πανηγυρίζουν έξαλλα, κάποιους από τους παίκτες του Παναθηναϊκού να διαμρτύρονται χλιαρά στον Αρετόπουλο και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν μαζί με τους παίκτες και να τους… γδύσουν. Στα αξιοσημείωτα το χειροκρότημα από τα επίσημα προς τον Ιβαν Σαββίδη που πανηγύριζε στην σουίτα του.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος

Βοηθοί: Δημήτρης Τάτσης, Χρήστος Μαγιάννης

Τέταρτος διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος

Γκολ: Ροντρίγκες 17′, Λουντ 26′

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Μαλεζάς, Βίτορ, Λέοβατς (Σκόνδρας 67′), Τζιόλης, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Πέλκας (Κοροβέσης 60′), Ροντρίγκες και Αθανασιάδης (Μπερμπάτοφ 80′)

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μολέδο, Νάνο, Κουτρουμπής, Μέστο, Λουντ, Ζέκα, Αμπεντ (Βλαχοδήμος 75′), Εβαντζελίστα (Μπουμάλ 63′), Λέτο και Κλωναρίδης (Πέτριτς 80′)

Κάρτες: Εβαντζελίστα 34′, Κλωναρίδης 43′, Βίτορ 56′, Μέστο 62′, Λέοβατς 63′, Ζέκα 77′, Νάνο 89′, Γλύκος 92′