Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για το Euro 2016

Την εξέδωσε για όλη την Ευρώπη το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών

Για τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη στο Euro 2016 προειδοποιεί με οδηγία του το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών τους πολίτες που επιθυμούν αυτό το καλοκαίρι να μεταβούν στη Γηραιά Ηπειρο. Μάλιστα όπως διευκρίνισε το State Department η οδηγία θα έχει ισχύ έως την 31η Αυγούστου.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην οδηγία, «ο μεγάλος αριθμός τουριστών που θα επισκεφτούν την Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι, θα συνιστά ευρύτερους στόχους για τρομοκράτες που σχεδιάζουν επιθέσεις σε δημόσιους χώρους, ιδιαίτερα σε μεγάλα γεγονότα».

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι στα «μεγάλα γεγονότα» περιλαμβάνονται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου στη Γαλλία καθώς και η Παγκόσμια Ημέρα Νεότητας της Καθολικής Εκκλησίας που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στην Πολωνία.

Η οδηγία αναφέρει ότι πιθανοί στόχοι να είναι εστιατόρια, εμπορικά κέντρα και δημόσια μέσα μεταφοράς.

Η ηγεσία των μυστικών υπηρεσιών της Γαλλίας έχει ήδη ενημερώσει την αρμόδια επιτροπή της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης ότι υπάρχουν πληροφορίες για σχέδια του ισλαμικού Κράτους για περισσότερες επιθέσεις. Ο επικεφαλής της διοργάνωσης Ziad Khoury, μιλώντας στο NBC στις 21 Μαΐου είχε τονίσει ότι είναι αδύνατο να προστατευτεί στο 100% ένα αθλητικό γεγονός από μια τρομοκρατική επίθεση