GP Μονακό 2016: Θρίαμβος L. Hamilton

unnamed

Την πρώτη νίκη της φετινής σεζόν πανηγύρισε ς του Μονακό o L. Hamilton

 

Την πρώτη νίκη της φετινής σεζόν πανηγύρισε στους βρεγμένους δρόμους του Μονακό o L. Hamilton, μπαίνοντας ξανά στο παιχνίδι της διεκδίκησης του φετινού τίτλου.

Ο Βρετανός εκκινούσε από την τρίτη θέση, ωστόσο, όντας σημαντικά ταχύτερος από τον ομόσταυλό του N. Rosberg πέρασε δεύτερος πίσω από τον πρωτοπόρο D. Ricciardo

Εκτός των άλλων, ο L. Hamilton ακολούθησε μια διαφορετική στρατηγική από τους υπόλοιπους πιλότους, κρατώντας τα βρόχινα ελαστικά μέχρι η αγωνιστική γραμμή να στεγνώσει και επιλέγοντας στη συνέχεια την ultra soft γόμα για να φτάσει μέχρι το τέλος του αγώνα.

Έχοντας πραγματοποιήσει ένα επιπλέον pit stop -από τα βρόχινα ελαστικά πέρασε στα ενδιάμεσα και από εκεί στην πολύ μαλακή γόμα- και με την ομάδα της Red Bull να πραγματοποιεί ένα παιδαριώδες λάθος κατά τη δεύτερη αλλαγή ελαστικών, ο D. Ricciardo βρέθηκε από την πρώτη στη δεύτερη θέση, όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα παρά την ασφυκτική πίεση που άσκησε ανά διαστήματα στον L. Hamilton.

Στο βάθρο -για έκτη φορά στην καριέρα του- ανέβηκε ο S. Perez κρατώντας με χαρακτηριστική ευκολία πίσω του τον S. Vettel. Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η εμφάνιση του F. Alonso, o οποίος είδε την καρό σημαία από την πέμπτη θέση, μπροστά από τον N. Hulkenberg που την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή κατάφερε να περάσει τον N. Rosberg.

Τερματίζοντας έβδομος, ο Γερμανός έχασε μέσα σε έναν αγώνα το σημαντικό βαθμολογικό προβάδισμα που διατηρούσε μέχρι σήμερα σε σχέση με τον L. Hamilton και τώρα καλείται να επιστρέψει στις νίκες ώστε να καταφέρει να κατακτήσει τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του.

Oι Sainz, Βutton και Massa συμπλήρωσαν την βαθμολογούμενη δεκάδα, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι τόσο ο K. Raikkonen όσο και ο M Verstappen εγκατέλειψαν μετά από οδηγικό λάθος.

Μετά το GP του Μονακό, ο N. Rosberg έφτασε στους 108 βαθμός και ο L. Hamilton στους 82. Στην τρίτη θέση μπροστά από τους Raikkonen και Vettel ανέβηκε ο D. Ricciardo.

 

1 Lewis Hamilton Mercedes 1h59m29.133s
2 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 7.252s
3 Sergio Perez Force India/Mercedes 13.825s
4 Sebastian Vettel Ferrari 15.846s
5 Fernando Alonso McLaren/Honda 1m25.076s
6 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 1m32.999s
7 Nico Rosberg Mercedes 1m33.290s
8 Carlos Sainz Toro Rosso/Ferrari 1 Lap
9 Jenson Button McLaren/Honda 1 Lap
10 Felipe Massa Williams/Mercedes 1 Lap
11 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 1 Lap
12 Esteban Gutierrez Haas/Ferrari 1 Lap
13 Romain Grosjean Haas/Ferrari 2 Laps
14 Pascal Wehrlein Manor/Mercedes 2 Laps
15 Rio Haryanto Manor/Mercedes 2 Laps
Marcus Ericsson Sauber/Ferrari Retirement
Felipe Nasr Sauber/Ferrari Retirement
Max Verstappen Red Bull/Renault Retirement
Kevin Magnussen Renault Retirement
Daniil Kvyat Toro Rosso/Ferrari Retirement
Kimi Raikkonen Ferrari Retirement
Jolyon Palmer Renault Retirement