Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΤΟΠΙΚΑ - ΑΓΟΡΑ » ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ » Ο Πούτιν στην Αθήνα

Ο Πούτιν στην Αθήνα

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Β. Πούτιν, συναντήθηκε  με τον Α. Τσίπρα.

«Θέλω να σας καλωσορίσω στην Ελλάδα. Η επίσκεψή σας επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο συνεργασίας και σχέσεων. Θέλω να επαναλάβω ότι η ενίσχυση των σχέσεων μας είναι στρατηγική επιλογή για την Ελλάδα», ανέφερε ο έλληνας πρωθυπουργός, υποδεχόμενος τον ρώσο πρόεδρο και πρόσθεσε: «Έρχεστε στην Ελλάδα σε μια ιδιαίτερη στιγμή που αλλάζουμε σελίδα. Θεωρώ ότι αυτό μπορεί να συμβάλει θετικά στο να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας σε ένα περιβάλλον που θα είναι ένα περιβάλλον σταθερότητας».

«Πρώτα από όλα σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Έχουμε συζητήσει τις προοπτικές μας στην οικονομική συνεργασία. Βεβαίως τα προβλήματα είναι πολλά και οι συγκυρίες δύσκολες αλλά υπάρχουν και καλές προοπτικές. Και πρέπει να μεταμορφώσουμε τα καλά συναισθήματα των δύο λαών σε απτά οικονομικά αποτελέσματα. Δεν είναι μόνο ενέργεια, είναι και η τεχνολογία, οι υποδομές, οι αμοιβαίες επενδύσεις. Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να τα συζητήσουμε όλα αυτά σήμερα» ανέφερε από τη μεριά του ο ρώσος πρόεδρος, απευθυνόμενος προς τον Α. Τσίπρα.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας

Νωρίτερα, ο ρώσος πρόεδρος συναντήθηκε στο προεδρικό μέγαρο με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά.

Πούτιν: Με την Ελλάδα έχουμε κοινές ηθικές αξίες

Τώρα είναι να η ώρα να συζητήσουμε τις ευκαιρίες και να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένα βήματα για την υλοποίησή τους ανέφερε ο ρώσος πρόεδρος στέλνοντας μήνυμα ενίσχυσης της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών, τονίζοντας ιδιαίτερα την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία προς την Ελλάδα.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ηγεσία του ελληνικού κράτους για την πρόσκληση. Όλοι μας διανύουμε δύσκολους καιρούς τόσο στην οικονομία όσο και στη διεθνή ασφάλεια. Και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να συζητήσουμε αυτά τα θέματα και να βρούμε λύσεις», ανέφερε ο ρώσος πρόεδρος στις δηλώσεις που έκανε στο προεδρικό μέγαρο.

 

«Δεν είναι τυχαίο ότι έρχομαι εδώ στην Ελλάδα, σε μια χώρα που έχουμε διαχρονικές, παλιές, πνευματικές σχέσεις. Όπως πολύ σωστά επισημάνατε, τώρα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις ρίζες μας. Είμαι ευγνώμων και σε εσάς και στην ελληνική ορθόδοξη εκκλησία για το ότι υποστηρίξατε την επίσκεψή μου στο Α. Όρος. Εμείς όπως υπολογίσαμε περίπου 1.000 χρόνια βρίσκονται εκεί ρώσοι μοναχοί. Σημασία έχουν οι κοινές μας ηθικές αξίες. Και βεβαίως πρέπει να συζητήσουμε και την πορεία των οικονομικών σχέσεων. Όπως αναφέρατε, αυτό θα το συζητήσουμε πιο αναλυτικά με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας. Υπάρχουν γνωστά προβλήματα αλλά υπάρχει και κάτι που εντυπωσιάζει. Κατά τον μήνα Μάρτιο, ο αριθμός των ρώσων τουριστών στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 523%. Και πρέπει να προχωρήσουμε και σε άλλους τομείς. Νομίζω τώρα είναι πολύ σημαντικό να συζητήσουμε όλες αυτές τις ευκαιρίες και να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένα βήματα για την υλοποίησή τους».

Παυλόπουλος: Η επίσκεψή σας γίνεται σε κρίσιμη συγκυρία

«Με εξαιρετική χαρά σας υποδέχομαι στο προεδρικό μέγαρο. Η επίσκεψή σας πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία, όχι μόνο για την περιοχή μας αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος. «Ως προς τις προεκτάσεις της επίσκεψής σας έχω να κάνω δύο επισημάνσεις. Πρώτον, η επίσκεψή σας γίνεται κατά τη διάρκεια του έτους Ελλάδας-Ρωσίας. Η ορθοδοξία μπορεί να εμπνεύσει τους ηγέτες. Δεύτερον, είναι εξαιρετικά σημαντική η στενή συνεργασία ΗΠΑ-Ρωσίας-ΕΕ για να δοθεί τέλος στον πόλεμο στη Συρία. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το προσφυγικό αλλά και τον κίνδυνο της τρομοκρατίας του ISIS», πρόσθεσε, μεταξύ άλλων.

 

Συντάκτης

Άρθρα : 16677
web: www.sportrikala.gr - E-mail: sportrikala@sportrikala.gr

© Sportrikala.gr | Κατασκευή ιστοσελίδας Plushost.gr

Scroll to top