Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΜΠΑΣΚΕΤ » BASKET LEAGUE » Και επισήμως Φλεβαράκης στο Ρέθυμνο

Και επισήμως Φλεβαράκης στο Ρέθυμνο

 

144745

Τον Φλεβαράκη παρουσίασε σήμερα η ομάδα Μπασκετ του Ρεθύμνου

 

Την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή Κώστα Φλεβαράκη ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου η ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings.

Στην συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στα γραφεία της ομάδα μας ο Πρόεδρος της ΚΑΕ, Ηρακλής Μανουκαράκης, δήλωσε τα εξής: «Καλωσορίζουμε στο Ρέθυμνο και στην ομάδα μας, στην οικογένεια μας τον καταξιωμένο και έμπειρο προπονητή, Κώστα Φλεβαράκη. Έναν άνθρωπο ο οποίος φημίζεται για τον καλό χαρακτήρα του και θα αποκτήσει και εδώ φίλους. Σε μία χρονιά που θέλουμε να καλυτερέψουμε το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας για αυτό το λόγο δημιουργήσαμε και μία νέα θέση στο οργανωτικό κομμάτι, την θέση του τεχνικού Διευθυντή, που αναλαμβάνει ο Γιώργος Κούμουλος. Μαζί θα σχεδιάσουμε και θα τρέξουμε τη νέα χρονιά ώστε να έχουμε και πάλι επιτυχίες. Καλωσόρισες κόουτς».
Επίσης, εξήγησε τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή, τονίζοντας: «Ουσιαστικά ενδυναμώνουμε το αγωνιστικό κομμάτι όπου θα υπάρχει ένας άνθρωπος που θα είναι ο ενδιάμεσος από την διοίκηση, τον κόουτς και το αγωνιστικό κομμάτι».

 

Στην συνέχεια, μίλησε ο Κώστας Φλεβαράκης, ο οποίος τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω καταρχήν την ομάδα και την Διοίκηση του Ρεθύμνου για αυτή την έναρξη της συνεργασίας. Για μένα το Ρέθυμνο Cretan Kings είναι μία από τις πιο σοβαρές ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος και θεωρώ ότι είναι ένα δέλεαρ να δουλέψει κάποιος εδώ. Θεωρώ ότι είναι μία ομάδα η οποία βοηθάει πάρα πολύ τη νεολαία και μπορεί ακόμα περισσότερο ειδικά εδώ στην Κρήτη. Η επιλογή αυτή είναι μία μεγάλη πρόκληση και το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα κάνω ότι περνάει από το δικό μου χέρι σε συνεργασία με τους ανθρώπους της ομάδας να κάνουμε τον κόσμο του Ρεθύμνου να έχει ένα λόγο παραπάνω να έρχεται κάθε εβδομάδα στο γήπεδο. Να δουλέψουμε όλοι μαζί. Νομίζω ότι μέσα από ομαδική δουλειά πάντα μπορείς να είσαι αισιόδοξος για το μέλλον. Εύχομαι να έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία. Βάζουμε όλοι το κεφάλι κάτω και δουλεύουμε. Καλώς σας βρήκα».

Παράλληλα, σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν στην συμφωνία έπαιξε τον ρόλο «κλειδί» η παρόμοια φιλοσοφία και των δύο πλευρών απάντησε: «Σίγουρα έπαιξε και αυτό το ρόλο του. Όπως έπαιξε και η ιδιαίτερη επιθυμία του Κωστή Ζομπανάκη να συνεργαστώ. Ούτως ή άλλως γνωριζόμαστε από πολύ παλιά. Όταν ήμουν στον ΠΑΟΚ είχαμε τεθεί αντιμέτωποι με την London Towers χρόνια πριν. Υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση, αμοιβαίος σεβασμός και νομίζω ότι θα υπάρχει μία πολύ καλή συνεργασία. Από κει και πέρα και το στυλ παιχνιδιού νομίζω ότι ταιριάζει σε μία ομάδα που θέλει πρώτα να δίνει στον κόσμο της πόλης μία αφορμή να πάει να χαρεί αυτό που θα δει. Και τα παιδιά σε μία τέτοια κοινωνία μεγαλώνουν, ναι μεν θέλοντας τη νίκη, αλλά από την άλλη να απολαμβάνουν και τον αθλητισμό. Όλοι θέλουμε να πάμε όσο γίνεται πιο ψηλά. Είμαστε επαγγελματίες. Είναι απόλυτα λογικό αλλά από την άλλη πρέπει να το δούμε και σε σχέση με τα νέα παιδιά που έρχονται τα οποία θέλουν να είναι στο γήπεδο».

Σε ερώτηση για τις πρώτες σκέψεις όσον αφορά στον σχεδιασμό συνέστησε υπομονή, λέγοντας: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποιες σκέψεις στο μυαλό μου αλλά πρέπει πρώτα να μιλήσουμε με τα παιδιά που ενδιαφερόμαστε. Επομένως θα γίνουν πρώτα κάποιες επαφές και από κει και πέρα θα κάνουμε τις ανάλογες κινήσεις ώστε να γίνουμε καλύτεροι. Χρειάζεται ακόμα υπομονή. Θα έχουμε σύντομα τα πρώτα νέα. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το χρόνο ώστε να γίνουν προσεκτικές κινήσεις».

Τέλος, ο Κώστας Φλεβαράκης απάντησε σε ερώτηση για την άποψη του για τους τέσσερις νεαρούς παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν φέτος, τονίζοντας: «Πάντα ήμουν οπαδός των νέων παιδιών αλλά θα πρέπει να γίνεται με έναν τρόπο ώστε και η ομάδα να βοηθιέται αλλά και τα ίδια παιδιά να βοηθιούνται γιατί αν μπει κάποιος από πολύ νωρίς σε μία διαδικασία μπορεί να έχει και το αντίθετο αποτέλεσμα. Από κει και πέρα η καλή συνεργασία σε κάνει πάντα αισιόδοξο για το μέλλον και το ίδιο ισχύει και για την πολλή δουλειά. Τα νέα παιδιά θα πρέπει να έχουν το μυαλό στην θέση τους και να μην παρασύρονται εύκολα. Να δουλεύουν και με πολύ υπομονή θα έρθει η ώρα τους».

 

Συντάκτης

Άρθρα : 16766
web: www.sportrikala.gr - E-mail: sportrikala@sportrikala.gr

© Sportrikala.gr | Κατασκευή ιστοσελίδας Plushost.gr

Scroll to top