Μια «ανάσα» από τον τελικό οι Θάντερ

η ομάδα της Οκλαχόμα ισοπέδωσε δεύτερη φορά τους πρωταθλητές και έκανε το 3-1 στη σειράImageHandler.ashx

Συνεχίζοντας στον ίδιο παλαβό ρυθμό, η ομάδα της Οκλαχόμα παρέσυρε εκ νέου τους Γουόριορς και συντρίβοντάς τους για δεύτερη σερί φορά (118-94) αγγίζει πλέον τους τελικούς του NBA.

Καθοδηγούμενοι από τον αφιονισμένο Γουέστμπρουκ, που έκανε triple-double με 36 πόντους (4/8 τρίποντα), 11 ριμπάουντ και 11 ασίστ, οι γηπεδούχοι έκαναν πλάκα στους πρωταθλητές. Με τη συμπαράσταση των Ντουράντ (26 πόντοι, 11 ριμπάουντ) και Ρόμπερσον (17 πόντοι, 12 ριμπάουντ) είχαν εκτοξεύσει απ’ το ημίχρονο τη διαφορά (72-53). Και τελειώνοντας το παιχνίδι με έξι παίκτες σε διψήφιο αριθμό πόντων, τους υποχρέωσαν σε νέα συντριβή.

Και πώς να μην το κάνουν, όταν ο Τόμπσον πάλευε μόνος του με 26 πόντους. Όταν ο Κάρι έφτανε μετά βίας τους 19 (με 2/10 τρίποντα και 4/10 δίποντα) και ο Γκριν σταματούσε στους 6. Κάπως έτσι -και σκοράροντας μόλις 12 στην τελευταία περίοδο- δεν είχαν καμία τύχη. Και πλέον δεν είναι στριμωγμένοι μονάχα εξαιτίας του 3-1, αλλά κυρίως εξαιτίας της τραγικής κατάστασης που δείχνουν να βρίσκονται.

Αυτή που αν δεν αλλάξει δραστικά, θα επιτρέψει στη Θάντερ (με μια μόλις νίκη σε τρία παιχνίδια) να φτάσει ανέλπιστα εύκολα στους τελικούς, για πρώτη φορά από το 2012.