Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΤΟΠΙΚΑ - ΑΓΟΡΑ » ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ » Σουλτς: Όνειδος για την Ευρώπη η Ειδομένη

Σουλτς: Όνειδος για την Ευρώπη η Ειδομένη

“Όνειδος για τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης” χαρακτήρισε την Ειδομένη ο Μάρτιν Σουλτς.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung ο κ. Σουλτς ζήτησε να μην αποφεύγει η Ευρώπη να κοιτάζει προς τα εκεί, ιδιαίτερα εκείνα τα μέλη “τα οποία δεν είναι διατεθειμένα να δεχτούν πρόσφυγες και εγκαταλείπουν μόνους τους Έλληνες να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αυτό”, όπως είπε.

Όπως τόνισε ο ίδιος, “τα κράτη τα οποία αρνούνται πεισματικά να δεχτούν πρόσφυγες έφεραν την Ευρωπαϊκή Ένωση σε αυτήν την κατάσταση”.

Η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται σε μια βαθιά οικονομική και δημοσιονομική κρίση, χρειάζεται επειγόντως -και στο θέμα της προσφυγικής κρίσης- βοήθεια και αλληλεγγύη, πρόσθεσε ο Σουλτς.

“Δεν επιτρέπεται να αφήσουμε μόνη την Ελλάδα με το προσφυγικό πρόβλημα”, τόνισε ακόμα και απαίτησε εκ νέου τη συμμετοχή και των 28 χωρών της ΕΕ στο θέμα αυτό. “Αναμένω ότι οι όλες οι χώρες θα λάβουν μέρος στην κατανομή”, είπε.

Στο ερώτημα πώς μπορεί να παρακινηθούν οι χώρες που αρνούνται να τους δεχτούν, ο Σουλτς απάντησε: “Ίσως η επίγνωση του γεγονότος ότι στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο του 21ου αιώνα στον οποίο ζούμε, δεν υπάρχουν εθνικές απαντήσεις σε παγκόσμια προβλήματα όπως η μετανάστευση. Απλώς δεν λειτουργεί κάτι τέτοιο πλέον”

Συντάκτης

Άρθρα : 16755
web: www.sportrikala.gr - E-mail: sportrikala@sportrikala.gr

© Sportrikala.gr | Κατασκευή ιστοσελίδας Plushost.gr

Scroll to top