Τι είπαν Σφαιρόπουλος και Πεδουλάκης για το ντέρμπι

Διαβάστε Τι είπαν Σφαιρόπουλος και Πεδουλάκης για το ντέρμπι

88AE2930C3999E2D1B50359E5C89EC60

Χαμηλούς τόνους προσπάθησε να κρατήσει στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το «break» του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ και την ισοφάριση της σειράς των τελικών σε 1-1 ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος, όμως, εστίασε και στην διαιτησία της αναμέτρησης τονίζοντας ότι «το ματς θα μπορούσε να μην πάει στο τελευταίο σουτ, αν η διαιτησία ήταν αυτή που έπρεπε».

«Συγγνώμη από τον κ. Πεδουλάκη γιατί έτρεξα να πανηγυρίσω με την ομάδa», είπε αρχικά ο Σφαιρόπουλος και συνέχισε: «Αλλάξαμε εντελώς την πνευματική μας ετοιμότητα στο ματς. Δεχτήκαμε μόνο 14 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και παρότι ήμασταν πίσω, το ελέγχαμε. Κρατήσαμε τον Παναθηναϊκό σε χαμηλή δημιουργία. Βγήκαμε μπροστά κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Ηταν ντέρμπι ασφαλώς. Από την άμυνα ελέγξαμε το ρυθμό, δεν φάγαμε εύκολα καλάθια. Ημασταν πολύ συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας. Δίκαια νικήσαμε στο τέλος, παρά το μεγάλο σουτ του Διαμαντίδη. Δικαιούμασταν τη νίκη, αλλά κι ο Παναθηναϊκός θα τη δικαιούταν αν την έπαιρνε αφού πήγε στο σουτ. Ομαδική προσπάθεια από όλους. Μπορεί ο Σπανούλης να σκόραρε το τέλος, να ήταν πρώτος σκόρερ ο Πρίντεζης όμως όλοι προσέφεραν στη νίκη και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Είναι μόνο το 1-1, δεν έχει κριθεί τίποτα. Εχουμε την εμπειρία να διαχειριστούμε το come back και να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στο επόμενο παιχνίδι.

Μιλώντας για τον Πρίντεζη, είπε: «Ο Γιώργος έδειξε μεγαλείο ψυχής. Δεν είναι εύκολο να χάνεις τον πατέρα σου και να είσαι συγκεντρωμένος. Του αφιερώνουμε τη νίκη αυτή».

Σχολιάζοντας ην τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού, είπε: «Εξαρτάται το παιχνίδι, γιατί όταν ο Παναθηναϊκός έχει σκοράρει 66 πόντους. Είπαμε όχι τρίποντο, μπήκε βέβαια. Παρ’ όλα αυτά ο Διαμαντίδης το εβαλε. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Δεν ήθελα να δώσω τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό και να πάει το ματς στην παράταση».

Για την δημιουργία του Παναθηναϊκού στον δεύτερο τελικό, σχολίασε: «Οι 29 ασίστ του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ ήταν γιατί είχε 40% στο τρίποντο. Στην πρώτη περίοδο ήμασταν εκτός κλίματος και δεχτήκαμε καρφώματα. Δεν ήταν θέμα τακτικής. Δεν ήμασταν έτοιμοι να παίξουμε. Σήμερα είχε 12 ασίστ. Ημασταν ανέτοιμοι πνευματικά, λάθος προετοιμασμένοι. Θέλαμε να παίξουμε σωστά. Μας κόστισε ότι μείναμε 9 μέρες χωρίς παιχνίδι. Δεν είχαμε αγωνιστικό ρυθμό. Οι 9 μέρες μας κόστισαν τον αγωνιστικό ρυθμό. Όταν τον βρήκαμε περάσαμε μπροστά και παίξαμε καλύτερα. Το πιο σημαντικό ότι είχαμε τη θέληση να μπούμε συγκεντρωμένοι και να αλλάξουμε τον ρου αυτής της σειράς.

Μετρήσαμε 20 εύκολους πόντους του Παναθηναϊκού που ήταν θέμα συγκέντρωσης. Όταν δεν είσαι πνευματικά έτοιμος, είναι φυσικό να σου κοστίσει και έχεις την πίεση του πρώτου αγώνα στην έδρα σου. Δεν είναι εύκολο να επιστρέψεις. Στο τέλος έβαλαν 2-3 σουτ οι έμπειροι παίκτες του Παναθηναϊκού και νίκησαν. Είναι σημαντικό που κάναμε μπρέικ στο μπρέικ».

Όσο για τη διαιτησία;: «Δεν θα ήθελα να μιλήσω για τη διαιτησία. Το ματς θα μπορούσε να μην πάει στο τελευταίο σουτ, αν η διαιτησία ήταν αυτή που έπρεπε».

Τέλος, αναφερόμενος στο break του Ολυμπιακού, είπε: «Θέλαμε να παίξουμε πικ εν ρολ για δίποντο, αλλά όταν έγινε αλλαγή έπαιξε ο Βασίλης. Αυτή είναι η ποιότητα και η προσωπικότητα των παικτών. Όταν φτάνεις σε ένα σημείο να είναι όλοι απαραίτητοι, είτε όταν σκέφτεται να μείνει ή να φύγει, αυτός είναι επαγγελματισμός. Είδαμε και τον Γκουαρδιόλα που μπορεί να είχε υπογράψει εδώ και τρεις μήνες αλλού, αλλά αντέδρασε όπως αντέδρασε».

Πεδουλάκης: «Δεν μένουμε στην τελευταία φάση… »

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης, απέφυγε να σταθεί στην τελευταία φάση του δεύτερου τελικού και το νικητήριο τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη, ενώ τόνισε ότι το παιχνίδι χάθηκε απόψε για τους «πράσινους» από τους «ψηλούς μας… ».

«Εγινε ένα κλειστό παιχνίδι. Είναι πολύ ξεκάθαρα τα πράγματα», ειπε αρχικά ο Πεδουλάκης και συνέχισε: «Ο Ολυμπιακός άλλαξε την άμυνά του, πήγε σε αλλαγές. Όταν τα αθλητικά παιδιά δεν μπορούν να ποστάρουν με κοντύτερους παίκτες, αυτό ήταν το πρόβλημα. Ηταν αναμενόμενο πως ο Ολυμπιακός θα έκανε αυτή την αλλαγή. Ο Πρίντεζης ήταν σε καλή μέρα, αλλά κυρίως δεν είχαμε παίκτη στο 5 ώστε να βοηθήσει Φώτση και Γκιστ.

Δεν βλέπω την τελευταία φάση με τον Σπανούλη και τα βήματα που έγιναν… Το παιχνίδι χάθηκε από τα ψηλά μας παιδιά. Ετσι συμβαίνει, χάσαμε βολές, χάσαμε ριμπάουντ. Οι ψηλοί καταπονούνται, ο Φώτσης, ο Γκιστ, μας κόστισε το 5ο φάουλ του. Ο Βινς Χάντερ έχασε δύο ριμπάουντ στο τέλος. Δεν μένουμε στην τελευταία φάση, γιατί βάλαμε εμείς το σουτ, έβαλε και ο Ολυμπιακός. Για εμάς είναι ξεκάθαρο το πρόβλημα. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να πάρουμε παίκτη για να έχουμε τρίτο αθλητικό ψηλό για το ροτέισον. Τα παιδιά πολέμησαν. Θα μπορούσαμε να έχουμε πιο καθαρές επιλογές στο τελευταίο τρίλεπτο. Αύριο είναι μια άλλη μέρα. Ο τρόπος που τελείωσε το ματς μας επιβαρύνει. Δεν θέλαμε να πάει σε βάθος η σειρά, γιατί είναι εις βάρος μας, εις βάρος του Φώτση και του Γκιστ».

Τέλος, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, δήλωσε: «Αν δεν κολυμπήσεις, δεν θα μάθεις κολύμπι. Το πρέπει είναι σημαντικό, κάποιοι μπορούν να το διαχειριστούν. Ο Ολυμπιακός έχει πιο πολλούς παίκτες που μπορούν να το διαχειριστούν».


Οι τέσσερις του ελέγχου ντόπινγκ

Τέσσερις παίκτες, δύο από κάθε ομάδα, πέρασαν από τον καθιερωμένο έλεγχο ντόπινγκ , μετά τον δεύτερο τελικό, μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. Συγκεκριμένα, από τους «πράσινους» κλήθηκαν οι Αντώνης Φώτσης και Νίκος Παππάς, ενώ από τους «ερυθρόλευκους» οι Ιωάννης Παπαπέτρου και Βαγγέλης Μάντζαρης.