Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΟΡ » ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ » ΔΟΕ: Άλλα 31 δείγματα ντόπινγκ βρέθηκαν στο Πεκίνο

ΔΟΕ: Άλλα 31 δείγματα ντόπινγκ βρέθηκαν στο Πεκίνο

Αποκαλύφθηκε ότι σε 31 περιπτώσεις υπήρξε χρήση απαγορευμένων ουσιών.

DC51D48AE95F1394E61DEB0A9D1F5BC4

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει, πλέον, η υπόθεση με την χρήση απαγορευμένων ουσιών από αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν το 2008 στο Πεκίνο. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης σε δείγματα αθλητών, αποκαλύφθηκε ότι σε 31 περιπτώσεις υπήρξε χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Ειδικότερα, πρόκειται για αθλητές και αθλήτριες από 12 χώρες που συμμετείχαν σε έξι αθλήματα, ενώ οι επανέλεγχοι επικεντρώθηκαν σε αθλητές που θα μπορούσαν ενδεχομένως να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

«Η ΔΟΕ επανεξέτασε 454 δείγματα αθλητών που έλαβαν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008.

Ο έλεγχος διεξήχθη με την συνεργασία του WADA και των διεθνών ομοσπονδιών» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΔΟΕ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη αποκάλυψη ενδέχεται να σηματοδοτήσει τον αποκλεισμό αθλητών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, που θα διεξαχθούν στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, από τις 5 μέχρι τις 21 Αυγούστου.

Επίσης, η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε επανέλεγχο άλλων 250 δειγμάτων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο

Συντάκτης

Άρθρα : 16747
web: www.sportrikala.gr - E-mail: sportrikala@sportrikala.gr

© Sportrikala.gr | Κατασκευή ιστοσελίδας Plushost.gr

Scroll to top