Συνελήφθη σήμερα το πρωί ο Ανδρέας Μαρτίνης

Για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν

5b3b4b58667f9fa2c4b2f2dd50fc25ab_L

Μετά από αίτημα της Εισαγγελίας διαφθοράς για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν συνελήφθησαν ο Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του.

Οι Εισαγγελείς Διαφθοράς, που ερευνούσαν την υπόθεση τρία χρόνια, είχαν φθάσει σε τελικό στάδιο. Φοβήθηκαν την διαρροή της έκδοσης των ενταλμάτων σύλληψης του Ανδρέα Μαρτίνη και της συζύγου του Γεωργία. Τα εντάλματα τα έδωσαν χέρι-χέρι με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας υποστράτηγο Μανώλη Πλουμή. Από το βράδυ της Δευτέρας κλιμάκιο πέντε αστυνομικών απέκλεισε όλες τις εισόδους-εξόδους της πολυτελούς κατοικίας του στην Κηφισιά και πέντε ακόμη αστυνομικοί το εξοχικό του στη Ραφήνα.

Σύμφωνα με έκθεση δικαστικού λειτουργού, δεδομένου του κύκλου γνωριμιών του πρώην προέδρου του Ερρίκος Ντυνάν, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις διασυνδέσεις τους για να συσκοτίσει ή επιβραδύνει τις έρευνες των δικαστικών αρχών. Κατά συνέπεια επειδή προέκυπτε πιθανότητα φυγής τους, διατάχθηκε η σύλληψή τους.

Το κλιμάκιο των αστυνομικών που βρισκόταν στο σπίτι της Κηφισιάς διαπίστωσε ότι ο 75χρονος και η σύζυγός του ήταν στο εσωτερικό του και εκτέλεσαν τα εντάλματα σύλληψης. Σε έρευνα που έγινε στο εξοχικό σπίτι στην Ραφήνα εντοπίστηκαν τραπεζικά βιβλιάρια, παραστατικά τραπεζικών λογαριασμών, ιδιόχειρες σημειώσεις και στοιχεία για δραστηριότητα εξωχώριων εταιρειών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η υπόθεση ξεκινά το 1998 όταν ο Ανδρέας Μαρτίνης -ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή– φέρεται να κατηύθυνε με δόλιο τρόπο τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου να αναλάβει το έργο προμήθειας νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού του νοσοκομείου σε συγκεκριμένη εταιρεία, παρότι η σύμβαση ήταν υπερκοστολογημένη. Από την έρευνα προέκυψε ότι 2 εκατομμύρια δολάρια κατέληξαν σε εξωχώρια εταιρεία της Λιβερίας, τα οποία «ξεπλύθηκαν» και κατέληξαν στο ζεύγος, τα οποία χρησιμοποίησε για την αγορά κτιρίων στο όνομα της συζύγου του.