Η ομάδα Κ17 του ΠΑΟΚ πρωταθλήτρια Ελλάδας

Η Κ17 του ΠΑΟΚ το βράδυ του Σαββάτου στέφθηκε πανάξια Πρωταθλήτρια Ελλάδας

 

Το γήπεδο του Περιστερίου μπορεί να μην ήταν και η ιδανικότερη έδρα για να δημιουργηθεί «ασπρόμαυρη» κερκίδα, ωστόσο, η ομάδα Κ17 του ΠΑΟΚ το βράδυ του Σαββάτου στέφθηκε πανάξια Πρωταθλήτρια Ελλάδας κερδίζοντας 2-1 την Ξάνθη με τις ιαχές να «δονούν» την ατμόσφαιρα.

Ο «Δικέφαλος» του βορρά ήταν ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και αποτελεί τον νέο πρωταθλητής στις ηλικίες κάτω των 17 και μάλιστα για δεύτερη φορά στην Ιστορία του, μετά το 2013.

Η ομάδα των Ζαζόπουλου – Πάμπλο Γκαρσία, ξεκίνησε δυναμικά την αναμέτρηση με τους «ασπρόμαυρους» να αποκτούν τον έλεγχο και να ψάχνουν για την τελική ενέργεια. Το πρώτο μέρος ήταν «χορταστικό». Στο 18’ ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ, όταν οι παίκτες του γύρισαν ωραία τη μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή της Ξάνθης, με τον Χατζηστράβο να κάνει το χαμηλό σουτ για το 1-0.

Ωστόσο, οκτώ λεπτά αργότερα η Ξάνθη (που στα ημιτελικά είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό με 1-0 και ενώ έπαιζε με 10 παίκτες από το 60’) κατάφερε να ισοφαρίσει από μια στημένη φάση. Ο Σουλεϊμάν εκτέλεσε φάουλ μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ και ο Μελιόπουλος με κοντινή κεφαλιά «έγραψε» το 1-1 για τους Θρακιώτες.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι θα είχαμε ισόπαλο αποτέλεσμα στο ημίχρονο, στο 44′ ο Λυρατζής έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Τζοβάρας με γυριστή κεφαλιά διαμόρφωσε το σκορ που έμελλε να είναι και το τελικό.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ακρίτες μπήκαν πιο δυνατά, αλλά οι «ασπρόμαυροι» ήταν και πάλι καλύτεροι με αρκετές χαμένες ευκαιρίες.

Η μεγαλύτερη στιγμή στο β’ μέρος ήρθε στο 80ο λεπτό, όταν ο Γκαργκαλατζίδης έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι με το κεφάλι.

Η Ξάνθη προσπάθησε να πιέσει τον ΠΑΟΚ στον τομέα της δύναμης και πίεσε στο τελευταίο δεκάλεπτο μήπως και άλλαζε τα δεδομένα, κάτι που τελικά δεν συνέβη.

ΞΑΝΘΗ: Σαββίδης, Χασάνογλου (Τενεκές 86′), Παπάζογλου, Θεοφυλάκης, Πεταλωτής, Μελιόπουλος, Ιωσηφίδης (Σπυριντόνωφ 91′), Τσαπάρης (Τζιβανόπουλος 22′ – Φιλιππίδης 78′), Ιωάννου (Αθανασιάδης 56′), Σουλεϊμάν, Καλογιάννης.

ΠΑΟΚ:
Σιαμπάνης, Τσαούσης, Δημητρίου, Βουτσάς, Μελεζίδης (Νουκαρής 80′), Χατζηδιμπάς (Παπαθανασίου 61′), Τζοβάρας, Χατζηστράβος, Αηδονίδης, Λυρατζής (Γαϊτανίδης 95′), Γκαργκαλατζίδης (Υφαντίδης 90′).

Σκόρερ: 0-1 (Χατζηστράβος 18′), 1-1 (Μελιόπουλος 26′), 1-2 (Τζοβάρας 42′).

Κάρτες: Σουλεϊμάν (κίτρινη 42′), Μελετίδης (κίτρινη 45′), Μίσκοβιτς (κίτρινη 85′).