O Iτούδης στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κέρδισε στον ρωσικό «εμφύλιο» 88-81 την Λοκομοτίβ Κουμπάν

66654de2c94f29c71ccb94e5fbfc8288_L

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κέρδισε στον ρωσικό «εμφύλιο» 88-81 την Λοκομοτίβ Κουμπάν και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Φάιναλ Φορ του Βερολίνου

Παράλληλα στον ελληνικό «εμφύλιο» των πάγκων, ο Δημήτρης Ιτούδης κυριάρχησε και νίκησε τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Η ομάδα του Στρατού θα περιμένει τον αντίπαλό της από τον δεύτερο τελικό στον μεγάλο τελικό, ενώ η «Λόκο» θα παίξει στον μικρό τελικό με την ηττημένη του δεύτερου αγώνα.

AdTech Ad

Όλα τα λεφτά για τους θριαμβευτές ο MVP της Ευρωλίγκας Νάντο Ντε Κολό ο οποίος σημείωσε τριάντα πόντους και ήταν ασταμάτητος. Μάλιστα έγραψε ιστορία καθώς πάνω από τριάντα πόντους είχε να πετύχει αθλητής σε ημιτελικό Φάιναλ Φορ από τον τεράστιο Ντομινίκ Ουίλκινς πριν από 20 χρόνια στο Παρίσι όπου ο Παναθηναϊκός κατέκτησε για πρώτη φορά την Ευρωλίγκα.

Η Κουμπάν έκανε την ύστατη προσπάθεια να αντιδράσει στα τελευταία λεπτά, με τους συνεχόμενους πόντους των Ντρέιπερ, Ντιλέινι και Σίνγκλετον (84-77, 38’59”). Η ΤΣΣΚΑ έστειλε τον Ντιλέινι στις βολές και ο Αμερικανός γκαρντ μείωσε σε 84-79. Ακολούθως ο Τεόντοσιτς έστειλε τη διαφορά στο +7 (86-79) με 2/2 βολές ενώ οι Ντιλέινι και Ντρέιπερ αστόχησαν σε προσπάθεια για τρεις… Η ανατροπή της “Λόκο” δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και η ΤΣΣΚΑ επικράτησε με 88-81, επιστρέφοντας στον τελικό της Euroleague!

Τα δεκάλεπτα: 23-12, 47-37, 68-59, 88-81.
ΤΣΣΚΑ (Ιτούδης): Ντε Κολό 30 (2), Τεόντοσιτς 8 (2), Φριντζόν 13 (2), Τζάκσον, Βοροντσέβιτς 9 (3), Χίγκινς 7 (1), Χριάπα 9 (1), Κουρμπάνοφ, Χάινς 8.
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ (Μπαρτζώκας): Ντιλέινι 26 (4), Σίνγκλετον 4, Ράντολφ 13 (11 ριμπ.), Ντρέιπερ 17 (3), Μπίκοφ, Τζάνινγκ 7 (1), Βορόνοφ, Ζούμπκοφ, Μπρόκχοφ 12 (2).

Ιτούδης: “Είχαμε καλύτερη στρατηγική”

 

Η ΤΣΣΚΑ κατάφερε να βρεθεί στο τελικό της Euroleague και ο Δημήτρης Ιτούδης μόνο ικανοποιημένος μπορούσε να είναι από τους παίκτες του. Ο τεχνικός των Μοσχοβιτών τόνισε μετά το τέλος του ημιτελικού: “Ελέγξαμε τον παιχνίδι και το φανταστικό ξεκίνημα που κάναμε μας έδωσε αυτοπεποίθηση για να αντέξουμε σε όλες τις περιόδους. Ευχαριστούμε τον κόσμο που βρέθηκε εδώ και μας στήριξε“.

Συνεχίζοντας ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στα σημεία που έκαναν τη διαφορά για την ομάδα του λέγοντας: “Είχαμε καλό αμυντικό πλάνο κι αυτό μας βοήθησε να σταματήσουμε το καλό passing game της Λοκομοτίβ, η οποία διαθέτει παίκτες υψηλού επιπέδου. Γενικότερα είχαμε καλύτερη στρατηγική κι ευχαριστώ τους παίκτες μου που ακολούθησαν το πλάνο“.Ο Ιτούδης ρωτήθηκε και για την μεγάλη εμφάνιση του Νάντο Ντε Κολό δηλώνοντας: “Πήρε μεγάλα σουτ και σωστές αποφάσεις. Ήταν επιθετικός ακόμα και στην άμυνα του“.

Μπαρτζώκας: “Είμαι περήφανος για την ομάδα μου”

Παρά την ήττα και τον αποκλεισμό όμως, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν παρέλειψε να πει πως νιώθει περήφανος για τους παίκτες και την ομάδα του, μετά απ όσα κατάφεραν φέτος.

Ήμασταν διστακτικοί σε άμυνα και επίθεση, ήμασταν ένα κλικ πιο αργοί από την ΤΣΣΚΑ. Ως αποτέλεσμα ακόμη κι όταν οι αντίπαλοί μας έχαναν σουτ, ανανέωναν την επίθεση και έβρισκαν τη λύση. Απέκτησαν έτσι ρυθμό και αυτοπεποίθηση. Ο Χριάπα και ο Φριντζόν έβαλαν κρίσιμα σουτ και βοήθησαν πολύ την ομάδα τους“, ήταν οι πρώτες ατάκες του Γιώργου Μπαρτζώκα στην κάμερα της NOVA, για να καταλήξει λέγοντας: “Είπα στα παιδιά ότι νιώθω περήφανος για την ομάδα. Είναι ανάμεικτο συναίσθημα. Όταν χάνεις δεν μπορείς να είσαι χαρούμενος, αλλά κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να φτάσουμε ως εδώ“.