Ο Βάρντι κορυφαίος της σεζόν στην Premier League

Ο Τζέιμι Βάρντι αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς στην Premier League

411572EB0338A4C3543E48449743404A

Ο Τζέιμι Βάρντι αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς στην Premier League, «εξαργυρώνοντας» με αυτόν τον τρόπο τη σημαντική συμβολή του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από τη Λέστερ. Οι «αλεπούδες» κατάφεραν να πανηγυρίσουν τον τίτλο, έχοντας ξεκινήσει τη χρονιά ως το απόλυτο αουτσάιντερ, καθώς τα γραφεία στοιχημάτων τους έδιναν απόδοση 5.000/1 για να τελειώσουν τη σεζόν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Άγγλος στράικερ διεκδικεί επίσης το «χρυσό παπούτσι» για τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, καθώς έχει πετύχει μέχρι στιγμής 24 τέρματα, ένα λιγότερο από τον Χάρι Κέιν της Τότεναμ, ενώ απομένει να διεξαχθεί την Κυριακή η τελευταία αγωνιστική, κατά την οποία η Λέστερ αντιμετωπίζει εκτός έδρας την -περυσινή πρωταθλήτρια- Τσέλσι, ενώ οι «πετεινοί» αναμετρώνται εκτός έδρας με την υποβιβασμένη Νιούκαστλ.

Στη «μάχη» για τον τίτλο του παίκτη της χρονιάς στην Premier League, ο Βάρντι νίκησε τους συμπαίκτες του Ριγιάντ Μαχρέζ, Ενγκολό Καντέ, Κάσπερ Σμάιχελ και Γουές Μόργκαν, το -τρίο της Τότεναμ- Χάρι Κέιν, Ντέλε Άλι και Τόμπι Αλντερβάιρελντ, τον Μεσούτ Οζίλ της Άρσεναλ και τον Ντιμίτρι Παγέτ της Γουέστ Χαμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βάρντι ψηφίστηκε παίκτης της χρονιάς από την Ένωση Συντακτών Ποδοσφαίρου και παρέλαβε το βραβείο του σε δείπνο στο Λονδίνο, στο οποίο παρευρέθηκε ο προπονητής της Λέστερ, Κλάουντιο Ρανιέρι. Επίσης, συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς από την Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (PFA), ωστόσο το βραβείο του παίκτη της χρονιάς από την PFA απονεμήθηκε στον Μαχρέζ.