Αινιγματικός ο Πρίντεζης για την Εθνική ομάδα

Ο Ελληνας διεθνής δήλωσε ότι θα το σκεφτεί καλά, ενώ μίλησε και για τους  τελικούς

 

Ο Γιώργος Πρίντεζης έχει δεύτερες σκέψεις σχετικά με τη συμμετοχή του στο Προολυμπιακό τουρνουά της Εθνικής ομάδας. Ο Ελληνας διεθνής δήλωσε ότι θα το σκεφτεί καλά, ενώ μίλησε και για τους επερχόμενους τελικούς της Α1 μπάσκετ με τον Ολυμπιακό να περιμένει τον νικητή του Παναθηναϊκός-Αρης.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στον «Πρωταθλητή» για:

-τους επικείμενους τελικούς: «Οι τελικοί είναι μια διαφορετική ιστορία, καθώς δεν παίζει κανένα ρόλο, ούτε η φόρμα, ούτε ποια ομάδα παίζει καλύτερα στους προηγούμενους γύρους. Μία μεγάλη νίκη, ένα καλό ματς είναι ικανό ν’ ανατρέψει τις ισορροπίες κι αυτό είναι η μαγεία του μπάσκετ. Εγώ ξέρεις πως αποφεύγω να λέω ποιος είναι φαβορί και ποιος όχι, αλλά αυτό που μπορώ να υποστηρίζω, είναι πως είμαστε σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, όλοι οι παίχτες έχουμε ρόλο, είμαστε υγιείς κι αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα.

Δουλεύουμε πολύ στις προπονήσεις κι έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για τον Παναθηναϊκό, όχι μόνο τώρα, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Το ΣΕΦ είναι ακόμα ένα συν για μας και με δουλειά, θεωρώ πως έχουμε όλα τα φόντα, για να στεφθούμε πρωταθλητές Ελλάδος».

-τη συμμετοχή του στην Εθνική για το Προολυμπιακό Τουρνουά: «Ομολογουμένως φέτος τραυματίστηκα παραπάνω από μία φορά και λογικά ίσως να φταίει και η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να θεωρούμε τους αθλητές των 31 ετών μεγάλους, ενώ στο εξωτερικό βλέπουμε παίκτες που είναι 33 και 34 να παίζουν στην εθνική τους ομάδα με περίσσια όρεξη.

Κατανοώ πάντως την ερώτηση και θέλω να τονίσω πώς να φοράς το εθνόσημο είναι κάτι πολύ σημαντικό, αλλά παράλληλα και πολύ κουραστικό. Αναγκαζόμαστε να παίζουμε έντεκα μήνες μπάσκετ κι όταν ανήκεις στο υψηλό επίπεδο της Ευρωλίγκας, τότε τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Του χρόνου που τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου θα είναι 30, εμείς οι αθλητές θα έχουμε μεγάλη επιβάρυνση και πρέπει να σκεφτόμαστε και το σώμα μας.

Αυτοί που έχουν κάνει το σχεδιασμό, πρέπει ν’ αναθεωρήσουν τις σκέψεις τους, καθώς στο NBA οι παίκτες ναι μεν παίζουν 82 παιχνίδια αλλά ξεκουράζονται για τρεις μήνες περίπου. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν κάθονται, αλλά κάνουν ατομικές προπονήσεις, βελτιώνοντας τις αδυναμίες τους, κάτι που εμείς οι αθλητές, που αγωνιζόμαστε στην Ευρώπη, δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε. Όταν με το καλό τελειώσει η σεζόν θα κάτσω ήρεμα θα συζητήσω με τους αρμόδιους και θ’ αποφασίσουμε από κοινού τι θα γίνει.

Όσο μπορώ θέλω να βοηθάω την εθνική ομάδα, αλλά είμαι και της άποψης πως ο παίκτης πρέπει να κάτσει ένα καλοκαίρι, ώστε αφενός να γεμίσει τις μπαταρίες του κι αφετέρου να εξελίξει το παιχνίδι του, όσο περισσότερο γίνεται».