Για νέο συμβόλαιο ο Αντετοκούμπο

Η αύξηση του salary cap θα έχει άμεσες επιπτώσεις στη ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο

giannaros_0

Ο Giannis βρέθηκε από τα παρκέ της Α2 σ’ εκείνα του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο. Αναμενόμενα πήρε πολλά χρήματα, ειδικά αν σκεφτεί κανείς και τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει στην καριέρα του, ωστόσο αυτό φαίνεται πως είναι απλά η αρχή.

Και το λέμε αυτό διότι το επόμενο συμβόλαιο του «Κούνμπο» θα είναι ΜΥΘΙΚΟ για τα δεδομένα Έλληνα αθλητή! Συγκεκριμένα, από την επόμενη σεζόν (σ.σ. για το 2016-17 ο Αντετοκούνμπο θα εισπράξει περίπου $3.000.000) ο διεθνής άσος θα εισπράξει ένα ποσό κοντά στο 1/4 του συνολικού salary cap των Μπακς.

Αυτό, λοιπόν, σημαίνει πως με την αύξηση που θα υπάρξει λόγω του τηλεοπτικού συμβολαίου, ο Αντετοκούνμπο θα δικαιούται το 1/4 των $107.000.000, δηλαδή ένα ποσό κοντά στα $27.000.000! Μάλιστα, αν υπογράψει για 5 χρόνια, τότε θα υπάρχει αύξηση περίπου 7.5% ανά σεζόν!

Και δεν είναι μόνο αυτό, αφού σε περίπτωση που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γνωρίσει κάποια ατομική διάκριση (MVP, μέλος καλύτερης πεντάδας) τότε θα μπορεί να πάρει το 30% του salary cap! Δύσκολο, αλλά με τον Giannis δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, αφού το ταβάνι του είναι ο ουρανός!