Απήργησαν οι Τρικαλινοί δημοσιογράφοι

13100696_1036923893064905_3655387129906061116_nΠλην ελαχίστων εξαιρέσεων συμμετείχαν άπαντες στην κινητοποίηση.

Οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι των Τρικάλων υλοποιήσαμε την απόφαση γενικών συνελεύσεων των ενώσεων συντακτών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, να αγωνιστούμε, ώστε να μην ψηφιστεί το νέο νομοσχέδιο, που βάζει ταφόπλακα στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, αφήνει τον κλάδο έρμαιο στην εργοδοτική αυθαιρεσία και εξαθλιώνει όλο τον κόσμο της εργασίας. Η συμμετοχή στην απεργία στα Τρίκαλα υπήρξε καθολική.
Οι δημοσιογράφοι καταγγέλλουμε τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς των εργοδοτών, που οδήγησαν στο να κυκλοφορήσουν σήμερα στα Τρίκαλα εφημερίδες, με ύλη, που απέχει μακράν από το να χαρακτηριστεί έστω ειδησεογραφική.
Καταγγέλλουμε διαδικτυακά σάιτ και ραδιόφωνα, που λειτούργησαν, σπάζοντας την απεργία, υποκύπτοντας για άλλη μία φορά στον τυχοδιωκτισμό, πολιτικό και οικονομικό.
Η απεργία συνεχίζεται και σήμερα, ενάντια στον ασφαλιστικό νόμο, που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ενάντια στην κατάργηση του αγγελιοσήμου, μέσω του οποίου καταργείται επί της ουσίας η αυτονομία των ασφαλιστικών ταμείων. Παραδίδουν τους δημοσιογράφους, αυτούς που δουλεύουν για 500 και 600 ευρώ, αυτούς που παραμένουν απλήρωτοι, με συμβάσεις εργασιακού μεσαίωνα, με διαθεσιμότητες, με ατομικές συμβάσεις, με μπλοκάκια, κάτω από ανασφάλεια, με την ανεργία να αγγίζει το 80% στον κλάδο, στον απόλυτο εργοδοτικό έλεγχο, καθώς μέχρι σήμερα στους πόρους των Ταμείων των ΜΜΕ, δεν προβλέπεται εργοδοτική εισφορά, παρά μόνο εισφορά των εργαζομένων. Τα Ταμεία των δημοσιογράφων δεν επιβαρύνουν στο ελάχιστο τον κρατικό προϋπολογισμό.
• Αγωνιζόμαστε μαζί με την κοινωνία να μην περάσει ο αντιασφαλιστικός νόμος. Οι δημοσιογράφοι είμαστε η φωνή της κοινωνίας, η φωνή των ανέργων, των επισφαλώς εργαζόμενων, η φωνή των εξαθλιωμένων, των φτωχών, η φωνή όλων εκείνων, που δέχονται βίαιη καταπάτηση ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων, η φωνή όλων εκείνων, που δέχονται την βάναυση καταπάτηση των εργασιακών κεκτημένων.
• Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια σε όλους εκείνους που θέλουν τον δημοσιογράφο φτωχό και εξαθλιωμένο, έρμαιο των συμφερόντων των εργοδοτών, χωρίς άποψη, χωρίς θέση, αποκομμένο και σε αναντιστοιχία με τα κοινωνικά προβλήματα
• Συνεχίζουμε τον αγώνα για δημοσιογραφία από και για την κοινωνία.
Αγωνιζόμαστε για:
• Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.

• Τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρους χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Οι δημοσιογράφοι των Τρικάλων
μέλη και μη μέλη της ΕΣΗΕΘΣτΕ