Συνεχίζει το ταξίδι της η Ολυμπιακή Φλόγα

Το μεσημέρι του Σαββάτου έφτασε στην Κέρκυρα η Ολυμπιακή Φλόγα

 

το μεσημέρι του Σαββάτου έφτασε στην Κέρκυρα η Ολυμπιακή Φλόγα, που ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία, με προορισμό τη μακρινή Βραζιλία και συγκεκριμένα το Ρίο ντε Τζανέιρο, την πόλη που φιλοξενεί τους 31ους Ολυμπιακούς αγώνες, 120 χρόνια από την αναβίωσή τους.

Πρώτος σταθμός της Ολυμπιακής φλόγας ήταν η Ζάκυνθος. Η Αφή της Φλόγας στο νησί έγινε το απόγευμα της Πέμπτης, όπου σε μία λαμπρή τελετή, την υποδέχθηκαν στο λιμάνι της Στράντα Μαρίνα, έξι διακεκριμένοι αθλητές της Ζακύνθου, με επικεφαλής τη μαραθωνοδρόμο, Μάγδα Γαζέα και τη μετέφεραν στον «βωμό» που στήθηκε στην πλατεία Σολωμού.

Την Παρασκευή, η Ολυμπιακή Φλόγα, έφτασε το απόγευμα στη Λευκάδα, τον δεύτερο επίσημο σταθμό της πριν το μεγάλο της ταξίδι για το Ρίο της Βραζιλίας. Λίγο μετά τις 16.00 η πομπή έφτασε στην πλωτή γέφυρα και παρελήφθη από το πλήρωμα της Πυροσβεστικής με επικεφαλής τον διοικητή της, Θωμά Ρίζο, όπου οδήγησε την πομπή μέχρι τη Λευκάδα. Από κάθε χωριό που πέρασε, ο κόσμος την αποθέωσε. Ο πρώτος λαμπαδηδρόμος ο Φίλιππος Γουρούνας με την καθηγήτριά του, Μαρία Πολίτη, από τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ άναψε την πρώτη δάδα και ξεκίνησε μια μικρή διαδρομή με μεγάλους συμβολισμούς. Τη Φλόγα παρέλαβε ο βετεράνος δρομέας, Φώτης Κούρτης, όπου με μάτια δακρυσμένα, την οδήγησε στο βωμό μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο που έγινε και η σεμνή τελετή.

Η Κέρκυρα είναι ο τρίτος από τους 28 «σταθμούς» της Ιερής Φλόγας. Βάσει, του προγράμματος, η Φλόγα έφτασε στις 12:00, από την Ηγουμενίτσα και θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή: Κερκυραϊκός ΓΣ (Σταμ. Δεσύλλα), «ΟΡΦΕΑΣ» συμβολή Ιονίου Ακαδημίας και Καποδιστρίου, και πλατεία Σπιανάδα. Εκεί, στην Άνω Πλατεία, θα λάβει χώρα ειδική τελετή, με ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και των Εθνικών Ύμνων της Ελλάδας και της Βραζιλίας, έπαρση σημαιών, χαιρετισμοί του δημάρχου Κέρκυρας, Κώστα Νικολούζου, εκπροσώπου της Οργανωτικής Επιτροπής «Rio 2016» ή/ και εκπροσώπου της Πρεσβείας της Βραζιλίας και εκπροσώπου της ΕΟΕ, θα ακολουθήσει, ανταλλαγή δώρων και σύντομο πολιτιστικό πρόγραμμα, μετά το πέρας του οποίου, η Φλόγα θα πάρει το δρόμο τής επιστροφής στο Λιμάνι Καποδιστρίου, περνώντας από τα Ανάκτορα, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Μέγαρο Καποδίστρια.

Ως προς τους λαμπαδηδρόμους, επιλέχτηκαν, ο Παναγιώτης Σπίνουλας, αθλητής ΑΜΕΑ, ο Νίκος Νεράντζης 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων 2015 στον στίβο, η Μαρία Γεωργάτου, με Χάλκινο Ολυμπιακό Μετάλλιο και ο Φίλιππος Σγουρός 1ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Νεότητας και 1ος στο Παγκόσμιο Μαθητικού Πρωταθλήματος.