Προβάδισμα για την ΑΕΚ, 1-0 τον Ατρόμητο

Προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου πήρε η ΑΕΚ

 

Προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε η ΑΕΚ μετά τη νίκη της με 1-0 επί του Ατρόμητου στο σημερινό πρώτο ημιτελικό του ΟΑΚΑ. Το γκολ που έκρινε το ματς πέτυχε στο 73΄ ο Μάνταλος, ενώ η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τετάρτη στην έδρα της ομάδας των δυτικών προαστίων.

Ένα 24ωρο μετά την απομάκρυνση του Γκουστάβο Πογέτ και την έλευση του Στέλιου Μανωλά η Ένωση πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, απέναντι σε μία ομάδα που παρατάχθηκε για να φύγει αήττητη και όχι να διεκδικήσει κάτι περισσότερο. Παρ΄ όλα αυτά οι γηπεδούχοι πέτυχαν το γκολ, με τον εκτελών χρέη σέντερ φορ στην φάση, Πέτρο Μάνταλο και, πλέον, έχουν τον πρώτο λόγο για το «εισιτήριο» που οδηγεί στον τελικό.

Ο στόχος του Ατρόμητου στο πρώτο μέρος ήταν ξεκάθαρος: να μην επιτρέψει στην ΑΕΚ να κάνει το παιχνίδι της και με σωστή αμυντική τακτική η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα μπήκε σχετικά άνετα με το 0-0 στ΄ αποδυτήρια. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν την συντριπτική κατοχή της μπάλας, επιδίωξαν από τα πλάγια να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των «κυανόλευκων», αλλά δεν ήταν ουσιαστικοί στην τελική προσπάθεια. Σε δύο περιπτώσεις το συγκρότημα του Στέλιου Μανωλά έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, με το νεαρό Μπάρκα να αντιδρά εξαιρετικά και να κρατάει το μηδέν στην εστία του.

Η πρώτη κλασική ευκαιρία της ΑΕΚ σημειώθηκε στο 12΄. Από τη σέντρα του Βάργκας ο Αραβίδης έπιασε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή και ο Μπάρκας έκανε σπουδαία επέμβαση στη γωνία του. Συνέχισαν να πιέζουν οι γηπεδούχοι, κυρίως από τη δεξιά πτέρυγα κι έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ στο 31΄, μετά τη λάθος εκτίμηση της φάσης από τον Λαζαρίδη και τον Μπάρκα να κάνει νέα σπουδαία επέμβαση στο πλασέ του Μάνταλου. Στη μοναδική αξιόλογη επιθετική του προσπάθεια στο πρώτο 45λεπτο, ο Ατρόμητος βγήκε με καλές προϋποθέσεις στην κόντρα στο 35΄ αλλά το τελείωμα του Γροντή δεν ήταν καλό και ο Μπαρόχα μπλόκαρε εύκολα.

Με τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος (48΄). Από το γύρισμα του Ντίντακ στην «καρδιά» της μεγάλης περιοχής ο αμαρκάριστος Μπαρμπόσα αστόχησε απελπιστικά με το… καλό του πόδι (αριστερό). Χρειάστηκε να περάσουν 20 λεπτά για να σημειωθεί καλή φάση στο ματς, με το ευθύβολο σουτ του Σιμόες έξω από την περιοχή στο 68΄ να περνάει λίγο άουτ. Τελικά η ΑΕΚ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 73΄ με την κεφαλιά του Μάνταλου από τη… συστημένη σέντρα του Αραβίδη (1-0).

Διαιτητής: Αλ.Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Κίτρινες: Ματέι

Οι ενδεκάδες:

ΑΕΚ (Στ.Μανωλάς): Μπαρόχα, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (79΄ Κορδέρο), Βάργκας (57΄ Τζιμπούρ), Μπαρμπόσα (86΄ Μπουονανότε), Αραβίδης

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τρ.Δέλλας): Μπάρκας, Μπίτολο, Λαζαρίδης, Κοντοές (87΄ Φυτανίδης), Κιβρακίδης, Μπρίτο (68΄ Στόιτσεφ), Ουσέρο, Ούμπιδες, Γροντής, Ματέι, Λε Ταλέκ (78΄ Παπαδόπουλος)

Συνοπτικά το πρόγραμμα:

ΤΕΤΑΡΤΗ
ΑΕΚ-Ατρόμητος 1-0

26/04/2016
Ατρόμητος-ΑΕΚ

27/04/2016
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

07/05/2016
Τελικός