T;έλοςι ο Πογιέτ από την ΑΕΚ-Ποιοι είναι οι λόγοι

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ αποτελεί εδώ και λίγα λεπτά ο Γκουστάβο Πογέτ

telos-o-pogiet-apo-tin-aek.w_l

 

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν είναι πλέον προπονητής της ΑΕΚ, καθώς μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στο “Holiday Inn”, όπου είχε καταλύσει η αποστολή της Ένωσης, ήρθε το διαζύγιο των δύο πλευρών.

Ο Ουρουγουανός νωρίτερα μέσα στην ημέρα είχε γνωστοποιήσει την πρόθεση του να μην συνεχίσει στον κιτρινόμαυρο πάγκο μετά την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν, ωστόσο οι εξελίξεις ήρθαν πολύ γρηγορότερα.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΑΕΚ, Ντούσαν Μπάγεβιτς, πήγε στο ξενοδοχείο όπου βρισκόταν η αποστολή της ομάδας για την αναμέτρηση της Τετάρτης (20/4, πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου) με τον Ατρόμητο και συζήτησε με τον Πογέτ για περίπου 40 λεπτά.

Μετά το τέλος της συνάντησης τους έγινε γνωστό ότι η συνεργασία των δύο πλευρών θα σταματήσει άμεσα, με το πιθανότερο σενάριο να θέλει τον Στέλιο Μανωλά να κάθεται στον πάγκο στο παιχνίδι κόντρα στους Περιστεριώτες.

Αναλυτικά η δήλωση του Γκουστάβο Πογιέτ

«Θα ήθελα να πληροφορήσω τους οπαδούς της ΑΕΚ ότι θα φύγω από τον σύλλογό σας όταν λήξει το συμβόλαιό μου το καλοκαίρι. Μετά τη χθεσινή συνάντηση μεταξύ του Προέδρου και του μάνατζέρ μου και αφού διάβασα παραπλανητικά ρεπορτάζ στον σημερινό Τύπο για τη συνάντηση, κάθισα με τους βοηθούς και όλη την προπονητική μου ομάδα και ανέλυσα «γιατί έγινε η συνάντηση» και «τι ειπώθηκε σε αυτήν» και αποφάσισα ότι θα φύγω το καλοκαίρι ενάντια στην ξεκάθαρα αρχική μου επιθυμία και πρόθεση να μείνω στην ΑΕΚ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για ό,τι έκαναν μέχρι τώρα, για τους οπαδούς μας, τον σύλλογο, την προπονητική μου ομάδα και για εμένα και να τους ζητήσω μια τελευταία προσπάθεια για να κάνουμε τους οπαδούς της ΑΕΚ περήφανους για την αγαπημένη τους ομάδα. Πέρασα υπέροχα στην Ελλάδα, ο κόσμος ήταν πολύ θερμός μαζί μου, με την οικογένειά μου και με εμένα και δεν θα ξεχάσω ποτέ πώς είναι η ζωή εδώ σε αυτή την πανέμορφη χώρα. Σας ευχαριστώ ξανά όλους και ας ευχαριστηθούμε τα τελευταία παιχνίδια μαζί».

Ποιοι είναι οι λόγοι

α) Στη συνάντηση του μάνατζερ του με τον Μελισσανίδη, ο επιχειρηματίας του τα άφησε όλα ανοιχτά για το μέλλον του δίνοντας του διπλό μήνυμα: αφενός μεν πως ακόμα κρίνεται, αφετέρου δε ότι δεν είναι βέβαιο ότι θα του δοθούν οι εγγυήσεις που ζήτησε (μπάτζετ για μεταγραφές, χρήματα για τον ίδιο και το επιτελείο του). Φαίνεται ξεκάθαρα από τη δήλωση του Πογέτ πως όσα διέρρευσε η πλευρά της ΑΕΚ για το περιεχόμενο της συνάντησης, δεν ανταποκρίνονται στα όσα πραγματικά ειπώθηκαν.

β) Το ντου των οπαδών στο ξενοδοχείο μετά το στραπάτσο στη Λιβαδειά κυριολεκτικά ξενέρωσε τον Πογέτ και αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Θεώρησε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι για να προστατέψει την ομάδα του και δεν του άρεσαν όσα έγιναν.

γ) Ο Ισπανός διαπίστωσε τη μεγάλη απόσταση που υπάρχει μεταξύ του Ολυμπιακού και των υπόλοιπων ομάδων. Γεγονός που δεν του επιτρέπει να νιώθει πως θα κάνει πορεία πρωταθλητισμού τη νέα σεζόν με βάση τα θέλω της διοίκησης περί σφιχτής οικονομικής πολιτικής.

δ) Θεωρεί ότι του χρέωσαν έστω και επικοινωνιακά πως δεν έδωσε ευκαιρίες στους Έλληνες παίκτες, κάτι που τον απογοήτευσε.