Απολύθηκε από τη Μαρσέιγ ο Μίτσελ

Άλλα γαλλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για απόλυση και άλλα για παραίτηση

Η Μαρσέιγ δεν μπόρεσε να τα καταφέρει ούτε στο Μονακό, όπου γνώρισε την ήττα με 2-1 από την τοπική ομάδα και συμπλήρωσε δέκα ματς χωρίς επιτυχία στο γαλλικό πρωτάθλημα, παραμένοντας πάντα κοντά στην «καυτή» ζώνη του υποβιβασμού. Ετσι ο Μίτσελ ειδοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη, πως λύνεται η συνεργασία του με την ομάδα της Μασαλίας.

Ο Ισπανός τεχνικός, γνωστός στην Ελλάδα από τη θητεία του στον πάγκο του Ολυμπιακού, είχε αναλάβει το περασμένο καλοκαίρι τη Μαρσέιγ, αντικαθιστώντας τον Μαρσέλο Μπιέλσα. Υπηρεσιακός προπονητής μέχρι το τέλος της σεζόν αναλαμβάνει ο βοηθός του, Φρανκ Πασί.

Άλλα γαλλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για απόλυση και άλλα για παραίτηση, αλλά η ουσία είναι πως ο Μίτσελ αποτελεί από σήμερα παρελθόν από το «Βελοντρόμ». Ο 53χρονος τεχνικός είχε αναλάβει τον Αύγουστο τη γαλλική ομάδα, αλλά η πορεία της ομάδας ήταν απογοητευτική. Στο πρωτάθλημα η Μαρσέιγ είναι 15η, μόλις έξι βαθμούς πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού, στο Europa League αποκλείστηκε από την Μπιλμπάο στους «32» της διοργάνωσης, ενώ στο Λιγκ Καπ αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Τουλούζ.

Ο πρώην τεχνικός των Ράγιο Βαγιεκάνο, Ρεάλ Καστίγια, Χετάφε, Σεβίλης, Ολυμπιακού και πλέον και της Μαρσέιγ, άφησε τη γαλλική ομάδα στη 15η θέση της βαθμολογίας, έχοντας μετά από 34 αγωνιστικές 40 βαθμούς, μόλις έξι περισσότερους από την 18η και πρώτη εντός ζώνης υποβιβασμού, Γκαζελέκ Αζαξιό.

Ενδεικτικό είναι ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του στον πάγκο της Μαρσέιγ, ο Ισπανός τεχνικός είδε την ομάδα του να πανηγυρίζει μόλις δύο φορές (!) τη νίκη στο «Βελοντρόμ», κόντρα στην Μπαστιά (4-1) κι απέναντι στην Τρουά (6-0). Επίσης από το Φεβρουάριο η ομάδα της Μασαλίας πανηγύρισε μόλις δύο νίκες κι αυτές απέναντι στις ερασιτεχνικές, Τρελισάκ και Γκρανβίλ, αναμετρήσεις και οι δύο για το κύπελλο Γαλλίας.

Σύμφωνα πάντα με τα ίδια δημοσιεύματα, ο Σέρτζιο Κονσεισάο φέρεται να είναι ο βασικός υποψήφιος για ν’ αναλάβει το καλοκαίρι την τεχνική ηγεσία της διάσημης γαλλικής ομάδας. Αύριο είναι προγραμματισμένος ο ημιτελικός στο κύπελλο Γαλλίας, όπου η Μαρσέιγ θα επισκεφτεί τη Σοσό. Το μοναδικό τρόπαιο-«σωσίβιο» στο κύπελλο Γαλλίας για μία απογοητευτική χρονιά, που έχει απομείνει στην ομάδα της Μασσαλίας.