Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ » Βραβείο Πούλιτζερ σε τρεις Ελληνες του Reuters

Βραβείο Πούλιτζερ σε τρεις Ελληνες του Reuters

Το βραβείο Πούλιτζερ απονεμήθηκε στην ομάδα φωτογράφων του  Reuters ανάμεσά τους, τρεις Ελληνες

brabeio-poulitzer-se-treis-ellines-tou-reuters.w_l

Γιάννης Μπεχράκης,  Άλκης Κωνσταντινίδης και Αλέξανδρος Αβραμίδης. Το βραβείο Πούλιτζερ απονεμήθηκε στην ομάδα φωτογράφων του Thompson Reuters ανάμεσά τους, τρεις Ελληνες που τιμήθηκαν με την ύψιστη δημοσιογραφική διάκριση καθώς αποτύπωσαν με μοναδικό τρόπο την προσφυγική κρίση με τον φακό τους και μοιράζονται  με τους New York Times το βραβείο Πούλιτζερ.

 

ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ

ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters και η εφημερίδα New York Times τιμήθηκαν από κοινού στην κατηγορία «Breaking News» για την φωτογραφική κάλυψη της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, ενώ στο πρακτορείο Associated Press απονεμήθηκε βραβείο «Κοινωνικού Ρεπορτάζ» για τις εργασιακές συνθήκες εκμετάλλευσης και κακοποίησης στην βιομηχανία θαλασσινών, ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Columbia.

Αλκης Κωνσταντινίδης (Α) και Γιάννης Μπεχράκης (Δ)

Αλκης Κωνσταντινίδης (Α) και Γιάννης Μπεχράκης (Δ)

Η εφημερίδα Los Angeles Times διακρίθηκε επίσης στην κατηγορία «breaking news» για την κάλυψη της σφαγής στο Σαν Μπερναντίνο, ενώ οι εφημερίδες Tampa Bay Times και Sarasota Herald-Tribune μοιράστηκαν το βραβείο για «Ερευνητική Δημοσιογραφία».

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

 

Οι ανακοινώσεις της απονομής των βραβείων και στις 21 κατηγορίες έγιναν στο Πανεπιστήμιο Columbia στην Νέα Υόρκη, στην 100η απονομή των Πούλιτζερ, της υψηλότερης διάκρισης που δίνεται κάθε χρόνο σε έντυπα μέσα ενημέρωσης.

 

 

Επικεφαλής της ομάδας του Reuters για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι ο Γιάννης Μπεχράκης,  ο οποίος μαζί με άλλους φωτογράφους του Reuters  - ανάμεσα στους οποίους ο Άλκης Κωνσταντινίδης και ο  Αλέξανδρος Αβραμίδης – αποτύπωσαν με μοναδικό τρόπο την προσφυγική κρίση με τον φακό τους.

ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

 

Συντάκτης

Άρθρα : 16741
web: www.sportrikala.gr - E-mail: sportrikala@sportrikala.gr

© Sportrikala.gr | Κατασκευή ιστοσελίδας Plushost.gr

Scroll to top