«Τελειώνουν» τον Παναγόπουλο στον Απόλλωνα

bd59be9e0fcae7dd25f71716e545e240_109087Μετά την ήττα σοκ από τον Αγροτικό Αστέρα την Παρασκευή

Μία που ήρθε και μία που έφυγε… Παρελθόν -και τυπικά- αναμένεται να αποτελέσει εντός της Δευτέρας (18/4) από την τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα Σμύρνης ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος.

Η απόφαση για την απομάκρυνση του 39χρονου κόουτς είναι ειλημμένη από τον Παναγιώτη Μονεμβασιώτη από το βράδυ της Παρασκευής (15/4), μετά δηλαδή την ήττα των «κυανόλευκων» από τον Αγροτικό Αστέρα, σύμφωνα με πληροφορίες του a-sports.gr.

Ο ισχυρός άνδρας της «κυανόλευκης» ΠΑΕ ήταν σε έξαλλη κατάσταση με την εικόνα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» αλλά και με τα όσα έμαθε ότι συνέβησαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες στα αποδυτήρια. Εκεί όπου χάθηκε κάθε έλεγχος και συνέβησαν κωμικοτραγικά γεγονότα.

Από πού να ξεκινήσουμε και πού να τελειώσουμε; Θα αναφέρουμε επιγραμματικά και ενδεικτικά τα πιο χαρακτηριστικά…

Ο Παναγόπουλος σχεδόν με το που ανέλαβε (πριν από το ματς με τον Κισσαμικό) έβαλε τους παίκτες του Απόλλωνα να μονολογούν μπροστά σε καθρέφτη! Η λογική του κόουτς ήταν να ενισχυθεί ο εγωισμός των «κυανόλευκων», ωστόσο εκτυλίχθηκαν φαιδρές καταστάσεις, αφού οι ποδοσφαιριστές «υποχρεώθηκαν» να αυτοαποκαλούνται «μ…» μπροστά στους συναδέλφους τους, με το σκεπτικό ότι, αν και έχουν δυνατότητες, αντί για πρώτοι και καλύτεροι βρίσκονται εκτός των θέσεων που οδηγούν στη Σούπερ Λίγκα.

Αυτή η κίνηση «χάλασε» πάρα πολλούς ποδοσφαιριστές, αλλά οι επόμενες ημέρες είχαν και άλλα…

Υπήρξαν… αλληλομαχαιρώματα μέσα στα αποδυτήρια και «κατηγορίες» σε προσωπικό επίπεδο για ευθύνες! Δεν θα μπούμε σε πολλές λεπτομέρειες, αλλά αυτό ήταν ίσως το χειρότερο, γιατί λειτούργησε διασπαστικά ως προς το ομαδικό πνεύμα.

Στην ουσία, λοιπόν, όλα αυτά ήταν η χαριστική βολή σε μια «Ελαφρά Ταξιαρχία» που κλήθηκε να διαχειριστεί το μεγαλύτερο κάζο στην ιστορία της από το «έγκλημα» των ανεύθυνων ιθυνόντων στο ματς με τον Πανελευσινιακό (και σε αυτή την κατηγορία ο μόνος που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, με τα μεγάλα λάθη του, ήταν μόνο ο Τεννές – αντιθέτως, ο γενικός αρχηγός Αντώνης Λεβεντογιάννης και ο Βελέντζας δεν ντράπηκαν και παρέμειναν στις θέσεις τους)!

Αυτή η διαλυμένη εσωτερική κατάσταση έβγαλε και στο γήπεδο αυτές τις δύο αγωνιστικές που κάθισε στον πάγκο του Απόλλωνα ο Παναγόπουλος τις ισάριθμες χειρότερες εμφανίσεις. Κόντρα στον Κισσαμικό στο Μάλεμε η ομάδα «ήθελε» να… χάσει, αλλά δεν τα κατάφερε μένοντας στο 0-0, που ήταν σαν ήττα, και κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα ήρθε μια από τις πιο ταπεινωτικές ήττες των τελευταίων ετών με μια τραγική παρουσία.

Έτσι, δεν υπήρχε καμία περίπτωση και δεν μπορούσε να περιμένει τίποτε άλλο ο Μονεμβασιώτης για να «τελειώσει» τον 39χρονο προπονητή, τον οποίο στην πραγματικότητα έφερε στη Ριζούπολη για να κάνει το… χατίρι στην ηγετική ομάδα των οργανωμένων, οι οποίοι του τον είχαν προτείνει έναν περίπου μήνα πριν απομακρυνθεί ο Τεννές.

Το αποφασισμένο τέλος Παναγόπουλου δεν ανακοινώθηκε… ακαριαία, γιατί οι άνθρωποι του Απόλλωνα επιθυμούσαν μέσα στο Σαββατοκύριακο να προχωρήσουν σε επαφές με άλλους προπονητές. Κάτι που έγινε…

Και ο πρώτος στόχος των «κυανόλευκων» είναι ο Νίκος Παντελής, ο οποίος, όμως, δεν μπορούσε να αφήσει στα… κρύα του λουτρού τον Παναργειακό, που έπαιξε την Κυριακή το απόγευμα και διέλυσε με 7-0 τον Α.Ο. Λεβάντε.

Βέβαια, η περίπτωση του πολύπειρου προπονητή δεν είναι εύκολη, πρωτίστως όχι γιατί κάθεται στον πάγκο της ομάδας του Άργους, αλλά διότι θέλει η παρουσία του στη Ριζούπολη να μην είναι ευκαιριακή. Ο Παντελής, δηλαδή, θέλει συμβόλαιο συνεργασίας με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» και για τη νέα σεζόν.

Και αυτό το κομβικό ζήτημα θα κρίνει την έλευση ή μη του Παντελή, με τον οποίο υπάρχει ήδη επικοινωνία.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν εναλλακτικές και από την παραπάνω κατηγορία, όπως ο Σάββας Παντελίδης (αν και περιμένει ομάδα της Σούπερ Λίγκας – κάτι ανάλογο της περίπτωσης του Μιχάλη Γρηγορίου), αλλά και πιο κάτω.

Μια λύση ανάγκης θα ήταν στις τελευταίες έξι αγωνιστικές να αναλάβει χρέη προπονητή ο Λευτέρης Βελέντζας, αλλά αυτό υπό φυσιολογικές συνθήκες έχει… καεί. Πρώτον γιατί ο πρώην «κυανόλευκους» παίκτης χρεώθηκε την αποτυχία Παναγόπουλου, διότι αυτός μπήκε μπροστά (για να ενισχύσει και «τα θέλω» των οργανωμένων) και εγγυήθηκε για τον 39χρονο κόουτς στον Μονεμβασιώτη, και δεύτερον έχει μερίδιο ευθύνης στην γκάφα της χρονιάς με τον Πανελευσινιακό, που θα στοιχίσει έξι συνολικά βαθμούς στον Απόλλωνα.

Φυσικά, με αυτή τη διοίκηση δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα, όπως ακόμα και η περίπτωση να επαναληφθεί (ειδικά τώρα που η κατάσταση δεν σώζεται για κάτι ουσιαστικό) ένα γνώριμο στον Μονεμβασιώτη δίδυμο από την Πεύκη. Δηλαδή, αυτό του Πέτρου Δημητρίου με τον Λευτέρη Βελέντζα μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα γίνει με τον Νίκο Παντελή, ενώ μια εναλλακτική που παίζει σοβαρά είναι αυτή του Τίμου Καβακά, ο οποίος πρόσφατα σταμάτησε τη συνεργασία με τον Αχαρναϊκό…

Τέλος, αν ισχύουν τα όσα φώναζε ο Παναγιώτης Μονεβασιώτης κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Αγροτικό Αστέρα, δεν αποκλείεται να λυθούν και συμβόλαια ορισμένων παικτών. Ο ισχυρός άνδρας των «κυανόλευκων» είχε κατέβει στα κάγκελα και περνούσε από… εξάψαλμο ποδοσφαιριστές φόρα παρτίδα για την εικόνα τους μπροστά στους φιλάθλους, αν και λέγεται ότι βαλίτσες θα πρέπει να ετοιμάσουν και κάποιοι που δεν αγωνίστηκαν κόντρα στους Θεσσαλονικείς.

 

Πηγή: a-sports.gr