Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ » Kαταγγελίες για «μαύρο χρήμα» του Μπέου σε ΜΜΕ του Βόλου

Kαταγγελίες για «μαύρο χρήμα» του Μπέου σε ΜΜΕ του Βόλου

θέμα πληρωμής Μέσων Ενημέρωσης και δημοσιογράφων, με «μαύρο» χρήμα

 

Όπως χαρακτηριστικά γράφει το magnesianews.gr προκύπτει «μέγα πολιτικό θέμα πληρωμής Μέσων Ενημέρωσης και δημοσιογράφων, με «μαύρο» χρήμα στο οποίο πρωταγωνιστής είναι ο Αχιλλέας Μπέος, αποκάλυψε ο ίδιος στην συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Astra και στον Δημήτρη Μαρέδη.

Ο Αχιλλέας Μπέος στις ερωτήσεις του κ. Μαρέδη για την προεκλογική σχέση την οποία είχε με τον Άκη Σαμαρτζή, είπε ότι με τον κ. Σαμαρτζή είχε κάνει συμφωνία να τον υποστηρίξει στις εκλογές για να βγει δήμαρχος Βόλου, όπως είχε κάνει και με τον δημοσιογράφο Γιώργο Πολίτση.

Οι δυο τους έστησαν την επικοινωνιακή τακτική του συνδυασμού «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» με επικεφαλής τον κ. Μπέο χρησιμοποιώντας ως «εργαλεία» τον ραδιοφωνικό σταθμό «Ακρόαμα» και την προεκλογική εφημερίδα «Πολίτης», και δημοσιογράφους, όπως ο Μάνος Παναγιωτόπουλος που προσλήφθηκε στο Δήμο Βόλου, όπως επίσης και ο Γιώργος Πολίτσης και άλλοι δημοσιογράφοι που είτε πληρώνονται πλέον από το Δήμο Βόλου ή από άλλες πηγές που δεν είναι γνωστές. Ο Αχιλλέας Μπέος στη συνέντευξή του τόνισε ότι ο Άκης Σαμαρτζής πρόσφερε υπηρεσίες στον συνδυασμό και πληρωνόταν με το μήνα, χωρίς να αναφέρει το ποσό. Σκοπός όπως φαίνεται ήταν να μπορεί να «περνάει» ο κ. Μπέος την πολιτική του στα Μέσα του κ. Σαμαρτζή, το Ράδιο «Ακρόαμα» και την εφημερίδα «Πολίτης» η οποία έκλεισε μετά τις εκλογές, αφού τελείωσε και η αποστολή της, να αποτελεί δηλαδή όργανο του Μπέου».

Το καταπληκτικό της ιστορίας είναι ότι η αποκάλυψη ότι ο Άκης Σαμαρτζής πληρωνόταν απαντήθηκε από τον ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού στην ίδια εκπομπή.

Ο κ. Σαμαρτζής τόνισε με έμφαση ότι εφόσον όπως είπε ο κ. Μπέος πληρώθηκε, θα έπρεπε να υπάρχει και τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών κάτι που όπως υποστήριξε δεν υπάρχει!!!

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Σαμαρτζής: «Στην ανάλυση των εσόδων-δαπανών και πληρωμών που υποχρεωτικά είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο και κατατέθηκε στην εφορία και τότε θα δούμε αν πληρωνόμουν».

 

Πράγματι, αρκεί μια μικρή έρευνα για να διαπιστώσει κανείς ότι στα προεκλογικά έξοδα που έχει δηλώσει ο κ. Μπέος, δεν υπάρχουν πουθενά δαπάνες για δημοσιογράφους.

 

Είναι προφανές ότι ο κ. Μπέος πρέπει να δώσει μια πειστική απάντηση με τι χρήματα τους πλήρωνε, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε στο βίντεο που ακολουθεί:

Τους πλήρωνε με «μαύρο χρήμα»;

Αυτό είναι το καίριο ερώτημα πάνω στο οποίο ο κ. Μπέος οφείλει να δώσει ξεκάθαρη απάντηση.

Στην αναλυτική κατάσταση δεν αναφέρεται κάποιο ποσό ως δαπάνη για υπηρεσίες δημοσιογραφικής κάλυψης ή γραφείου Τύπου ή οτιδήποτε άλλο, προς τον Άκη Σαμαρτζή ή τον Γιώργο Πολίτση, ούτε για κανέναν άλλο δημοσιογράφο που εργάστηκε στην προεκλογική καμπάνια. Δεν αναφέρονται επίσης δαπάνες για την πληρωμή προσωπικού του συνδυασμού.

Παραδόξως όμως ενώ δεν αναφέρονται δαπάνες σε μισθοδοσία, καταχωρούνται δύο δαπάνες προς το ΙΚΑ στις 27 και 28 Μαΐου 2014 για μισθοδοσία προσωπικού (!) 324,09 ευρώ και 615,25 ευρώ. Επίσης στις δαπάνες δεν αναφέρονται δημοσκοπήσεις που έγιναν, ούτε για την κατασκευή της ιστοσελίδα της παράταξης που λειτουργεί στη διεύθυνση http://www.neaepoxi-neadynamiki.gr αναφέρεται κάποιο ποσό. Η συνολική δαπάνη της προεκλογικής καμπάνιας του συνδυασμού είναι 39.156,97 ευρώ και οι χορηγοί που ενίσχυσαν τον συνδυασμό έδωσαν ποσά 2000 ευρώ, 2000 ευρώ, 1450 ευρώ, 1500 ευρώ, 1000 ευρώ και 1000 ευρώ χωρίς να αναφέρονται ονόματα.

Διαβάστε περισσότερα στο δημοσίευμα του magnesianews.gr 

Συντάκτης

Άρθρα : 16750
web: www.sportrikala.gr - E-mail: sportrikala@sportrikala.gr

© Sportrikala.gr | Κατασκευή ιστοσελίδας Plushost.gr

Scroll to top