Δεν σκέφτεται την παραίτηση ο Γκιρτζίκης!

Καμία πρόθεση παραίτησης δεν έχει ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης148528646ca1d1404bb85c591515193e_L

 

Όπως διαρρέουν από την ΕΠΟ, δεν υπάρχει περίπτωση να παραιτηθεί ο Γιώργος Γκιρτζίκης, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την κάθαρση.

AdTech Ad

Αυτό κυκλοφορεί έντονα στο Πάρκο Γουδή μετά και τη διορία της FIFA για την επανεκκίνηση του Κυπέλλου έως 15/4, με την ΕΠΟ να μεταφέρει τις ευθύνες του επικείμενου αποκλεισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου στον Σταύρο Κοντονή.

Και επειδή και οι τοίχοι έχουν αυτιά, ακούστηκε πως «πιο πιθανό είναι να παραιτηθεί ο υπουργός».

Το ζητούμενο, πάντως, δεν είναι η παραίτηση Γκιρτζίκη. Είναι αποχώρηση της διοίκησης Γκιρτζίκη. Και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να περιμένουμε τις εκλογές της ΕΠΟ τον προσεχή Οκτώβριο.

Άλλωστε ουδείς από τα πρόσωπα (μέλη του ΔΣ ή στελέχη της Ομοσπονδίας) που εμπλέκονται σε δικαστικές υποθέσεις διαφθοράς δεν έχει πρόθεση να παραιτηθεί, κάτι που θα λύσει εν μέρει το πρόβλημα. Τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα δεδομένα που δεν αποκλείεται να αλλάξουν όσο περνούν οι μέρες και πλησιάζουμε προς το deadline.

Με βάση το καταστατικό της Ομοσπονδίας ακόμα κι αν ο Γκιρτζίκης αποχωρήσει τώρα δεν αλλάζουν πολλά πράγματα. Δε θα γίνουν άμεσα εκλογές.

Θα αναλάβει προσωρινά την προεδρία, ο αναπληρωτής πρόεδρος, Βαγγέλης Τοπολιάτης και το έργο θα είναι μία από τα ίδια. Πρόκειται για το δεξί χέρι του Γκιρτζίκη που θα οδηγήσει την Ομοσπονδία μέχρι τις εκλογές του Οκτωβρίου.

Κατά πολλούς πάντως την ΕΠΟ «διοικούν» οι Παυσανίας Παπανικολάου και Χρήστος Υφαντής που κατέχουν ισχυρά πόστα και εμπλέκονται στη δικαστική υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» , σύμφωνα με το πόρισμα Ανδρεάδη. πηγη onsports