Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ » Δεν υποχωρεί ο Κοντονής παρά τη 10ήμερη διορία της FIFA

Δεν υποχωρεί ο Κοντονής παρά τη 10ήμερη διορία της FIFA

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να απαντήσει ο υφυπουργός Αθλητισμού  στην επιστολή της FIFA

 

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να απαντήσει ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής στην επιστολή της FIFA, με την οποία δίνεται διορία 10 ημερών να ανακληθεί η απόφαση για ματαίωση διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας για λόγους ασφαλείας μετά τα σοβαρά επεισόδια στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Από το υφυπουργείο έγινε γνωστό ότι πράγματι έλαβαν την επιστολή της διεθνούς Ομοσπονδίας, η οποία κάνει λόγο για διορία 10 ημερών στην κυβέρνηση να ανακληθεί η απόφαση, αλλά και να διεξαχθούν συζητήσεις σε βάθος σχετικά με κάποιες διατάξεις νόμων οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε παρεμβάσεις, ιδιαιτέρως του Ν. 2725/1999, του Ν. 4326/2015 και του προσφάτως ψηφισθέντα νόμου για την αντιμετώπιση του ντόπινγκ.

Επίσης αναφέρουν ότι οποιοσδήποτε νόμος και η ερμηνεία του θα πρέπει να εγγυάται την ανεξαρτησία της ΕΠΟ, όπως ορίζεται από το Καταστατικό της FIFA.

Πηγές του υπουργείου αφήνουν να φανεί ότι δεν πρόκειται να υπάρξει εντός της ημέρας απάντηση στην επιστολή. Αυτό θα συμβεί όμως τα επόμενα 24ωρα, με εκτενή απαντητική επιστολή για όλα τα θέματα που θίγονται από τις δύο ομοσπονδίες.

Αυτό όμως που προκύπτει είναι ότι η στάση της Πολιτείας, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή, είναι σαφής και σθεναρή σε όσα έχει υποστηρίξει και με απλά λόγια, ο κ Κοντονής έχοντας και τη στήριξη του Πρωθυπουργού, δεν θα κάνει πίσω.

Επίσης, η στάση του υφυπουργού παραμένει δυναμική, αφού θεωρεί ότι η ΕΠΟ δεν προέβη σε καμία κίνηση σχετικά με αυτά που της διαμηνύθηκαν στην τελευταία συνάντηση του προεδρείου της με τον κ Κοντονή.

Ο κ Κοντονής, συνδέει άμεσα την επανέναρξη της διοργάνωσης, με την διαφάνεια και την κάθαρση στο ποδόσφαιρο, όπως ακριβώς το εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας.

Έτσι, στο υφυπουργείο θεωρούν ότι για να αρχίσει και πάλι το Κύπελλο, όλα εξαρτώνται από τις κινήσεις της ΕΠΟ και του προέδρου της Γιώργου Γκιρτζίκη, στο πρόσωπο του οποίου πολλοί το τελευταίο διάστημα βλέπουν να διαγράφεται μια πιθανή λύση, με ενδεχόμενη παραίτησή του.

Συντάκτης

Άρθρα : 16677
web: www.sportrikala.gr - E-mail: sportrikala@sportrikala.gr

© Sportrikala.gr | Κατασκευή ιστοσελίδας Plushost.gr

Scroll to top