GP Bahrain : Δύο στα δύο ο N. Rosberg

Δύο στα δύο για τον ασταμάτητο N. Rosberg

GP Bahrain 2016: Δύο στα δύο για τον ασταμάτητο N. Rosberg
O Ν. Rosberg βρέθηκε από την πρώτη στροφή στην πρώτη θέση την οποία και διατήρησε με άνεση ως το τέλος του αγώνα. Το κακό ξεκίνημα του L. Hamilton και η σύγκρουση του Βρετανού με τον V. Bottas άλλαξαν τη ροή του αγώνα  


Συνέχεια σε ένα εντυπωσιακό σερί που κρατά από τον περασμένο Oκτώβριο έδωσε ο N. Rosberg σημειώνοντας τη δεύτερη συνεχή νίκη της φετινής σεζόν και την πέμπτη σερί, συνυπολογίζοντας και το εξαιρετικό “φινάλε” της περσινής χρονιάς.

Η καλή ημέρα φάνηκε από το… πρωί για τον Γερμανό πιλότο της Mercedes AMG Petronas, καθώς στη εκκίνηση εκμεταλλεύτηκε το κακό ξεκίνημα του poleman L. Hamilton, στρίβοντας πρώτος.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα για τον N. Rosberg, μιας και η επαφή ανάμεσα στον Bottas και τον Hamilton, έριξε το βασικό αντίπαλο στην όγδοη θέση.

Πριν τη συμπλήρωση των πρώτων δέκα γύρων, ο N. Rosberg είχε δημιουργήσει μια απόσταση ασφαλείας την οποία και διατήρησε με χαρακτηριστική άνεση ως το τέλος.

Ναι μεν ο K. Raikkonen κατάφερε σε αρκετά σημεία του αγώνα να κινηθεί ταχύτερα από τις δύο Mercedes AMG Petronas, ωστόσο, δεν απείλησε από τη δεύτερη θέση την απόλυτη κυριαρχία του N. Rosberg.

Mάλιστα, η Ferrari μπορεί να δηλώνει ικανοποιημένη από την παρουσία του Φινλανδού στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, βλέποντας τον S. Vettel να εγκαταλείπει κατά τη διάρκεια του γύρου σχηματισμού με «σπασμένο» κινητήρα.

Συμβιβασμένος με την τρίτη θέσει έδειξε να είναι και ο L. Hamilton. Το μονοθέσιο του Βρετανού υπέστη ζημιές μετά τη σύγκρουση που είχε με τον V. Bottas στην εκκίνηση, γεγονός που σύμφωνα με τον ίδιο δεν του επέτρεψε να ακολουθήσει τον ρυθμό των Rosberg και Raikkonen.

Αποφεύγοντας τις κακοτοπιές και τις επαφές που σημειώθηκαν στους πρώτους γύρους του αγώνα, ο D. Ricciardo ολοκλήρωσε τον αγώνα από την τέταρτη θέση, μπροστά από τον εκπληκτικό R. Grosjean που με την πρωτοεμφανιζόμενη Haas τερμάτισε στην 5η θέση.

Ο M. Verstappen, πραγματοποιώντας έναν αθόρυβο –για τα δικά του μέτρα και σταθμά- αγώνα έσωσε την παρτίδα για την Toro Rosso, κατακτώντας τους βαθμούς της έκτης θέσης. Ο ομόσταυλός του, C. Sainz, είχε εγκαταλείψει νωρίτερα μετά από την επαφή που είχε με τον S. Perez.

Στον τελευταίο γύρο του αγώνα κρίθηκε η έβδομη θέση, με τον D. Kvyat να περνά μπροστά από τον F. Massa. Ακόμα πιο πίσω, στην ένατη θέση, βρέθηκε ο δεύτερος οδηγός της Williams, V. Bottas, ο οποίος έχασε πολύτιμο χρόνο εκτίοντας ποινή διέλευσης από τα pit για τη σύγκρουσή του με τον L. Hamilton.

Πέρα από την παρουσία του R. Grosjean μέσα στην πρώτη πεντάδα, ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε και η 10η θέση του S. Vandoorne. Ο Βέλγος -εφεδρικός πιλότος της McLaren-Honda- κλήθηκε την τελευταία στιγμή να αντικαταστήσει τον τραυματία F. Alonso, κατακτώντας βαθμό στην πρώτη εμφάνισή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1.

Μετά τη δεύτερη νίκη του N. Rosberg τη φετινή σεζόν, ο Γερμανός απολαμβάνει μια διαφορά 27 βαθμών από τον δεύτερο L. Hamilton. Aντιστοίχως, η διαφορά στο πρωτάθλημα κατασκευαστών ανάμεσα στη Mercedes AMG Petronas και την Ferrari άνοιξε μετά το GP του Bahrain στους 50 βαθμούς.

Τελική κατάταξη GP Βahrain 2016

1 Nico Rosberg Mercedes 1h33m34.696s
2 Kimi Raikkonen Ferrari 10.282s
3 Lewis Hamilton Mercedes 23h26m25.s
4 Daniel Ricciardo Red Bull/TAG Heuer 23h26m25.s
5 Romain Grosjean Haas/Ferrari 23h26m25.s
6 Max Verstappen Toro Rosso/Ferrari 23h26m25.s
7 Daniil Kvyat Red Bull/TAG Heuer 1 Lap
8 Felipe Massa Williams/Mercedes 1 Lap
9 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 1 Lap
10 Stoffel Vandoorne McLaren/Honda 1 Lap
11 Kevin Magnussen Renault 1 Lap
12 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 1 Lap
13 Pascal Wehrlein Manor/Mercedes 1 Lap
14 Felipe Nasr Sauber/Ferrari 1 Lap
15 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 1 Lap
16 Sergio Perez Force India/Mercedes 1 Lap
17 Rio Haryanto Manor/Mercedes 1 Lap