Τα Τρίκαλα BC νίκησαν τον ίδιο τους τον εαυτό

BASKET LEAGUE / ËÁÕÑÉÏ - ÔÑÉÊÁËÁ / LAVRIO - TRIKALA

Ξεπέρασαν στο Λαύριο την αδυναμία τους μακριά από την έδρα τους

Την διαπιστωμένη στην τριετία της παρουσίας τους στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, αδυναμία των εκτός έδρας αγώνων έπρεπε να καταπολεμήσουν τα Τρίκαλα BC Aries για να φύγουν με τη νίκη από το Λαύριο και να «κλειδώσουν» την παραμονή τους στην κατηγορία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κυανέρυθροι  που ολοκλήρωσαν τα φετινά εκτός έδρας παιχνίδια τους με απολογισμό 2-11, μετρούν συνολικά στην ιστορία τους έξι μόλις νίκες σε σύνολο 39 αγώνων μακριά από τα Τρίκαλα.

Με αυτό το δεδομένο η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη νίκησε τον ίδιο της τον εαυτό για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

*Ο Μπράντον Μπράουν πρωταγωνίστησε στη νίκη των Τρικάλων BC Aries αφού έκανε την καλύτερη εμφάνιση του ισοφαρίζοντας μάλιστα και ένα ρεκόρ περιόδου, αυτό των περισσότερων εύστοχων σουτ δύο πόντων. Είχε 11 όσα ακόμη ο Μαυροκεφαλίδης στην 4 η και ο Καββαδάς στη 14 η αγωνιστική.

*Ο 31χρονος Αμερικανός σημείωσε τις κορυφαίες επιδόσεις των 13 εμφανίσεων του στην κατηγορία με 28 πόντους – είχε 21 στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ- και εννιά ριμπάουντ –είχε από οχτώ σε πέντε διαφορετικά παιχνίδια.

*273 παιχνίδια στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ έφτασε ο Γιώργος Τσιάρας, προσπερνώντας τον Κώστα Γκαγκαουδάκη και «πιάνοντας» στην 56 η θέση της σχετικής λίστας τον Γιώργο Αποστολίδη.

*Ο 34χρονος φόργουορντ ισοφάρισε την καλύτερη φετινή επίδοση του μαζεύοντας τέσσερα ριμπάουντ. Τόσα είχε στα παιχνίδια του πρώτου γύρου με τον Κόροιβο και το Ρέθυμνο Cretan Kings καθώς ακόμη και σε εκείνο του δεύτερου γύρου με τον Αρκαδικό.