H συμμετοχή τουΤΕΦΑΑ σε σεμινάριο

Σε σεμινάριο για τον Αναπτυξιακό Αθλητισμό συμμετείχαν διδάσκοντες του ΤΕΦΑΑ

TEFAA

Το δελτίο Τύπου αναφέρει…

Επέστρεψε η αποστολή των διδασκόντων και φοιτητών της ειδικότητας  του Κλασικού Αθλητισμού του ΤΕΦΑΑ της πόλης μας, οι οποίοι συμμετείχαν στο                  1ο Σεμινάριο ειδικότητας  κλασικού αθλητισμού με θέμα ‘ Αναπτυξιακός αθλητισμός: προβληματισμοί – προοπτικές’.

 

Κατά γενική ομολογία εντυπωσίασε  η αποστολή  του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την πολύ οργανωμένη παρουσία της. Η εντυπωσιακή παρουσία της  ήταν εμφανής τόσο  για τον αριθμό των φοιτητών (30 άτομα) όσο και για την άψογη οργάνωσή της  σε  όλες τις εκδηλώσεις του διήμερου σεμιναρίου, γεγονός που σχολιάστηκε θετικότατα από τους εκπροσώπους των άλλων ΤΕΦΑΑ.

 

Το σεμινάριο αυτό όπως είναι γνωστό  διοργάνωσε η  ειδικότητα του Κλασικού Αθλητισμού του ΤΕΦΑΑ της Θεσσαλονίκης και πήραν μέρος  οι διδάσκοντες  και οι φοιτητές της ειδικότητας  Κλασικού Αθλητισμού από όλα τα ΤΕΦΑΑ της χώρας.

 

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η  άριστη  διοργάνωση του σεμιναρίου. Ηταν κάτι που διέκρινες εύκολα τόσο κατά την διάρκεια των εργασιών του σεμιναρίου όσο και κατά την διάρκεια  των διαφόρων εκδηλώσεων που είχαν προγραμματίσει οι διοργανωτές του σεμιναρίου.

 

Ένα άλλο στοιχείο που αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς ήταν το πολύ υψηλό επίπεδο στο οποίο  κινήθηκαν οι εργασίες του. Γεγονός που εντυπωσίασε τους μετέχοντες και ιδιαίτερα του φοιτητές.

 

 

Μεταξύ των εισηγητών του σεμιναρίου είχαν προσκληθεί να μιλήσουν και οι διδάσκοντες του ΤΕΦΑΑ της πόλης μας, οι κ.κ. Δημήτριος Σούλας, Ιωάννης Κουτσιώρας και Ιωάννης Κοντονάσιος.

Και οι τρεις εισηγητές άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις με τις  εμπεριστατωμένες εισηγήσεις τους, οι οποίες προκάλεσαν τον ζωηρό ενδιαφέρον  των παρευρισκομένων.

Πιο συγκεκριμένα, στην 1η στρογγυλή τράπεζα ο κ. Σούλας ανέπτυξε  το θέμα ‘Η δύναμη στους δρόμους ημιαντοχής – αντοχής στις ηλικίες 14-17 χρόνων’, ο κ. Κουτσιώρας  το θέμα ‘Η  εξέλιξη των επιδόσεων Ελλήνων αθλητών της κατηγορίας Εφήβων-Νεανίδων τη χρονική περίοδο 2004-2010 και η σύγκρισή τους με τους αντίστοιχους αθλητές της παγκόσμιας κατάταξης’ και ο κ. Κοντονάσιος  το θέμα ‘Προτεινόμενες βασικές ασκήσεις για την εκμάθηση της τεχνικής των ριπτικών αγωνισμάτων στις ηλικίες 8 – 13 χρόνων’.

Επίσης η φοιτήτρια του  4ου έτους Αικατερίνη Σκρέτα παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνάς της που έχουν σχέση με τις ‘Διαφορές ως προς τα επίπεδα εσωτερικής και εξωτερικής παρακίνησης μεταξύ δρομέων ημιαντοχής και αντοχής ηλικίας 13 έως 17 χρόνων’.

Την επόμενη μέρα του σεμιναρίου και στην 2η στρογγυλή τράπεζα  οι μετέχοντες του σεμιναρίου ασχολήθηκαν με θέματα σχετικά  με την  λειτουργία των Ακαδημιών Στίβου.

Ακολούθησε  η 3η στρογγυλή τράπεζα με θέμα: ΄Επαγγελματική  κατοχύρωση του καθηγητή Φ.Α. – προπονητή  στίβου με ειδικότητα στίβου΄.

Η Διημερίδα έκλεισε με  την συνεδρίαση των διδασκόντων των ΤΕΦΑΑ με θέματα: η διδασκαλία και η αξιολόγηση του μαθήματος του κλασικού αθλητισμού στα Προγράμματα Σπουδών των ΤΕΦΑΑ, με συντονιστή τον κοσμήτορα της ΣΕΦΑΑ-ΑΠΘ κ. Σπύρο Κέλλη. Στη συνεδρίαση αυτή το ΤΕΦΑΑ  εκπροσωπήθηκε από το μέλος Ε.Ε.Π. κ. Βασίλειο  Βουτσελά.

Το επόμενο  Σεμινάριο Ειδικότητας Κλασικού Αθλητισμού αποφασίστηκε να το διοργανώσει η ειδικότητα Κλασικού Αθλητισμού  του ΤΕΦΑΑ Αθηνών.

Από την ειδικότητα του Κλασικού Αθλητισμού