Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ » Εκδόθηκε στις ΗΠΑ για το σκάνδαλο της FIFA ο Κώστας Τάκκας

Εκδόθηκε στις ΗΠΑ για το σκάνδαλο της FIFA ο Κώστας Τάκκας

«Καθοδόν» απο τη Ζυρίχη για τη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο Κώστας Τάκκας, συνοδευόμενος από δύο ομοσπονδιακούς

 

«Καθοδόν» απο τη Ζυρίχη για τη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο Κώστας Τάκκας, συνοδευόμενος από δύο ομοσπονδιακούς πράκτορες των ΗΠΑ. Λίγες ώρες νωρίτερα είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες έκδοσής του από την Ελβετία στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για συμμετοχή στο σκάνδαλο που συγκλόνισε τη FIFA.

Ο κυπριακής καταγωγής, Τάκκας, υπήρξε επί σειρά ετών γενικός γραμματέας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας των Νήσων Κέιμαν και «δεξί χέρι» του προέδρου Τζέφρι Γοέμπ, ο οποίος ήταν από τους πρώτους συλληφθέντες στην δραματική επιχείρηση της αστυνομίας, τον περασμένο Μάιο στη Ζυρίχη.

Βρετανός υπήκοος με καταγωγή από την Κύπρο, ο Κώστας Τάκκας μεγάλωσε στα νησιά Κέιμαν, όπου εργαζόταν ο πατέρας του. Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», ο Τάκκας φέρεται να έλαβε για λογαριασμό του Γουέμπ κάτω από το τραπέζι ποσό ύψους 3 εκ. Ευρώ από μια αμερικανική εταιρία.

Η τελευταία είχε ξοδέψει συνολικά 25 εκατ. δολλάρια για τηλεοπτικά δικαιώματα της προκριματικής φάσης των παγκοσμίων κυπέλλων της Ρωσίας (2018) και του Κατάρ (2022). Ένα μέρος του ποσού που έλαβε ο Γουέμπ ξοδεύτηκε για την ανέγερση πισίνας στο σπίτι του Γουέμπ, ενώ σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μέρος των χρημάτων κατέληξε στο λογαριασμό του Τάκκα.

Βάση του Τάκκα ήταν το Λονδίνο, στο οποίο διέμενε με την οικογένειά του. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», ο Κώστας Τάκκας εμφανίζεται και ως ιδιοκτήτης οικίας στη Σαρωνίδα και θαμώνας της Βάρκιζας.

Η έκδοση του Τάκκα είχε αποφασιστεί τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ η σχετική έφεση που κατέθεσε απορρίφθηκε στις 3 Μαρτίου. Η ομοσπονδιακή υπηρεσία Δικαιοσύνης της Ελβετίας ενημέρωσε ότι απορρίφθηκε και η έφεση του Χούλιο Ρότσα, τελευταίου από τους πρώην αξιωματούχους της FIFA που κρατούνται στη Ζυρίχη.

Ετσι, στις προσεχείς εβδομάδες αναμένεται να εκδοθεί και ο Ρότσα, πρώην πρόεδρος της Π.Ο. Νικαράγουας, και οι εξελίξεις του μεγαλύτερου σκανδάλου διαφθοράς στην Ιστορία του Παγκόσμιου Ποδοσφαίρου θα μεταφερθούν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Στα ομοσπονδιακά δικαστήρια των ΗΠΑ.

Συντάκτης

Άρθρα : 16715
web: www.sportrikala.gr - E-mail: sportrikala@sportrikala.gr

© Sportrikala.gr | Κατασκευή ιστοσελίδας Plushost.gr

Scroll to top